ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι σε Α’, Β’ Αθήνας και υπόλοιπο Αττικής

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι σε Α’, Β’ Αθήνας και υπόλοιπο Αττικής

-Ποιοι είναι πρώτοι σε προτιμήσεις για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

-Εκπλήξεις και «καμπανάκι» κινδύνου για τους βουλευτές της συγκυβέρνησης

Ηχηρά μηνύματα στους βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, στην οποία καταγράφονται ξεκάθαρα ανακατατάξεις όσον αφορά τη δημοτικότητά τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές, ενώ τα αποτελέσματα χτυπούν καμπανάκι στους βουλευτές της συγκυβέρνησης για αλλαγή στάσης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ελάχιστοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, την ώρα που τα ποσοστά του κόμματος είναι δραματικά και εκφράζονται φόβοι ακόμη και για μη είσοδο του κόμματος στην επόμενη Βουλή.

Α’ Αθήνας

KANELLI1

Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι οριακές.

Ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων βρίσκονται επίσης ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

AVRAM29343242

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει πάρει κεφάλι και προηγείται της Όλγας Κεφαλογιάννη σχεδόν δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Φωτεινή Πιπιλή, Νικήτας Κακλαμάνης , Προκόπης Παυλόπουλος και Βασίλης Κικίλιας βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των κομματικών επιλογών.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως θα ψηφίσουν τη Λιάνα Κανέλλη.

ZWI

Ο Νίκος Βούτσης έρχεται τρίτος αλλά με πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

Β’ Αθήνας

«Καμπανάκι» για τη ΝΔ αποτελεί η Β’ περιφέρεια της Αθήνας καθώς στις πέντε πρώτες θέσεις με τους δημοφιλέστερους βουλευτές βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτη σε προτιμήσεις έρχεται η κ. Σοφία Σακοράφα και μάλιστα με διαφορά σχεδόν 5% από τον δεύτερο Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τρίτος είναι ο κ. Δ. Παπαδημούλης, τέταρτος ο Γ. Δραγασάκης και πέμπτος ο Δ. Στρατούλης.

APOSTOLOS

Ακολουθούν ο Απ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ, ο Σπ. Χαλβατζής του ΚΚΕ, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης του ΠΑΣΟΚ και ο Κωστής Χατζηδάκης από τη ΝΔ. Ψηλά στις προτιμήσεις και ο Γ. Δημαράς των ΑΝΕΛ αλλά και ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ η πρωτιά ανήκει στον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος προηγείται με 4,5% του δεύτερου Κυρ. Μητσοτάκη. Ακολουθούν ο Αδ. Γεωργιάδης, η Σ. Βούλτεψη και ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης.

SAKORAFA32

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθεί ο Δ. Στρατούλης, ο Παν. Κουρουμπλής, ο Δ. Παπαδημούλης, ο Γ. Δραγασάκης και η Ρένα Δούρου.

Υπόλοιπο Αττικής

Εκπλήξεις παρουσιάζονται στις μετρήσεις για το υπόλοιπο Αττικής.

Πρώτος σε προτιμήσεις έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παύλος Χαϊκάλης.

Ακολουθεί ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ, ενώ βουλευτής της ΝΔ εμφανίζεται στην 4η θέση και είναι ο Μάκης Βορίδης.

Ψηλά στις προτιμήσεις και η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Πάντζας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νάσος Αθανασίου του ίδιου κόμματος.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ προηγείται ο Μάκης Βορίδης, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Πανικός στη Συγγρού από τις δημοσκοπήσεις

Αποσταθεροποιείται το σύστημα…

Το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της προεδρίας

ΝΔ: Γαλάζιος συνωστισμός για μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο!

Όλα για όλα τα παίζει ο Σαμαράς

Οι δημοσκοπήσεις πυροδοτούν σενάρια διεύρυνσης σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ