ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης στο Φαρμακονήσι

Κεδίκογλου: Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης στο Φαρμακονήσι

«Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Υπάρχουν τα στίγματα των πλεούμενων. Εκεί αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα επαναπροώθησης, ούτε τίποτα σχετικό. Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, απαντώντας στις επικρίσεις για την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

Επισήμανε ότι ήταν και δύο λιμενικοί πάνω στο σκάφος και πρόσθεσε λέγοντας ότι «θα ήθελα να μην ρίχνουμε τόσο εύκολα λάσπη σε ανθρώπους που δίνουν όλο τους το είναι για να προστατεύσουν τα σύνορά μας».

Ο Σ. Κεδίκογλου ανέφερε πως «κατανοώ ότι μπορεί κάποιος, μέσα στην απελπισία του (σ.σ. ο πατέρας που έκλαιγε, γιατί έχασε όλη του την οικογένεια) να είπε αυτό που νομίζει. Δεν δέχομαι, όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν κατηγορηματικές τοποθετήσεις και από ανθρώπους που, όπως είπα, δίνουν όλο τους το είναι για την κοινωνία, ξεκάρφωτες κατηγορίες».

Τόνισε μάλιστα ότι δυο άνδρες του Λιμενικού είχαν ανέβει στο σκάφος των μεταναστών για να τους σώσουν, λέγοντας: «Αν είναι (σ.σ. τα γεγονότα) όπως ισχυρίζονται (σ.σ. οι διασωθέντες) τότε οι δύο άντρες του Λιμενικού γιατί ήταν πάνω στο πλεούμενο; Γιατί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους σώσουν; Αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία».

Διαβάστε επίσης:

Οι σπαραχτικές καταθέσεις των μεταναστών που γλίτωσαν

Παπαδημούλης: Θα ζητήσω έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

ΕΣΠ: Να βρεθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι

Στους πρόσφυγες ρίχνει το φταίξιμο για τον πνιγμό τους ο Βαρβιτσιώτης

Ο ΟΗΕ ζητά έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Επείγουσα έρευνα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διεθνής Αμνηστία: Διεξοδική έρευνα για τους θανάτους στο Φαρμακονήσι

Φαρμακονήσι: Το Λιμενικό διαψεύδει τις καταγγελίες των λαθρομεταναστών