Άσχημο το κλίμα για τον Καρυπίδη στον ΣΥΡΙΖΑ

Άσχημο το κλίμα για τον Καρυπίδη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το μεγαλείο ενός κόμματος φαίνεται όταν αναγνωρίζει τα όποια λάθη έχει κάνει και τα διορθώνει».

 

Η φράση αυτή του βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη δίνει τον τόνο των έντονων εσωτερικών συζητήσεων και διεργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ώρες, απόψε ή αύριο, με πιθανότατη εκδοχή την ακύρωση της απόφασης στήριξής του.

Η Πολιτική Γραμματεία πρόκειται να συνεδριάσει απόψε ή αύριο, καθώς τα μέλη της τελούν εν αναμονή της επιστροφής από την Κοζάνη του γραμματέα Δ. Βίτσα και του υπευθύνου Αυτοδιοίκησης του κόμματος Κ. Πουλάκη.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σχεδόν βέβαιη η απόσυρση της στήριξης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε με μονομερή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Δημ. Στρατούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, ως γνωστόν, ένας χώρος απολύτως δημοκρατικός, όπου συζητώνται όλα τα ζητήματα. Υπό την έννοια αυτή, πρόσθεσε, όσον αφορά τις υποψηφιότητες, για τις οποίες έχουν εκφραστεί προβληματισμοί, ενστάσεις και διαφωνίες, «θα τις συζητήσουμε σήμερα και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αλλά και στις οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Βάσει της συζήτησης και των απόψεων που θα εκφραστούν, εάν έχουμε κάνει κάποια λάθος επιλογή, θα την διορθώσουμε», είπε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών τονίζοντας ότι «αν αντιληφθούμε ότι οι απόψεις οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις εννοεί ο κ. Καρυπίδης, όχι μόνο συνεργαζόμενος δεν μπορεί να είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν μπορεί να περάσει».

Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη απηχούν και τις θέσεις σχεδόν του συνόλου των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και υπό αυτό το πρίσμα, εκείνο που απομένει να γίνει ως προς την υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, είναι να λάβουν νέες αποφάσεις τα κομματικά όργανα.

Διαβάστε επίσης: 

ΣΥΡΙΖΑ: Προς «ναυάγιο» η υποψηφιότητα Καρυπίδη

«Πόλεμος» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Καρυπίδη

Σκληρή απάντηση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής στις αναφορές Καρυπίδη

«Βέλη» Τατσόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι δεν ανοίγετε ούτε μπακάλικο!

Καρυπίδης: Απαράδεκτη η συσχέτισή μου με ρατσιστικά μορφώματα