Τσίπρας: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί τουλάχιστον κατά 60%

Τσίπρας: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί τουλάχιστον κατά 60%

Έκκληση στην ιταλική ριζοσπαστική αριστερά να ξεπεράσει τα όσα την διχάζουν και να συμβάλει στον κοινό στόχο της αλλαγής των ισορροπιών και του status quo στη σημερινή Ευρώπη, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπό κατάληψη και αυτοδιαχείριση θέατρο «Βάλε» της Ρώμης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο το ότι στην Ιταλία δημιουργήθηκε ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τονίζοντας ότι η στενή συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στο να ξεπεραστεί ο εφιάλτης του νεοφιλελευθερισμού.

Οι Ιταλοί εμπνευστές της «Λίστας Τσίπρα» τόνισαν ότι έχουν ξεπεράσει τις 19.000 υπογραφές, αλλά για να μπορέσουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές θα πρέπει να φτάσουν τον αριθμό των 150.000 υπογραφών σε όλη τη χώρα.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το οριστικό όνομα και το πρόγραμμα της λίστας αυτής.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ένωση ξένων ανταποκριτών τόνισε ότι δεν θέλει να αναμιχθεί στην ιταλική εσωτερική πολιτική σκηνή, ούτε να συγκροτήσει ένα καινούργιο κόμμα. Επιθυμεί απλώς να μεταφέρει το θετικό παράδειγμα από τη δράση και την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Αποσαφήνισε ότι τάσσεται κατά της εξόδου από το ευρώ, διότι «όταν ένα κτίριο φλέγεται δεν βγαίνει κανείς από την έξοδο κινδύνου, αλλά σβήνει την πυρκαγιά» και απαντώντας σε Γερμανό δημοσιογράφο κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί τουλάχιστον κατά 60%.

«Όταν μπούμε όμως σε αυτή τη διαδικασία, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα πρέπει να είναι πιο γενναία» ολοκλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

«Είμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό»

«Δεν θέλω να φορέσω το κουστούμι του Μπαρόζο αλλά να υπάρξει ουσία»

Τσίπρας: Η γραμμή της Μέρκελ φέρνει μόνο φτώχεια

Μπερτινότι: Ουσιαστική εναλλακτική για την Ευρώπη ο Τσίπρας

Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία για την «Λίστα Τσίπρα» στην Ιταλία!

Τσίπρας: Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των χρεών

Τσίπρας: Θα γκρεμίσουμε το τείχος πλούσιου Βορρά - φτωχού Νότου

Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας

Επαφές Τσίπρα στο Παρίσι και συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ