Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία για την «Λίστα Τσίπρα» στην Ιταλία!

Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία για την «Λίστα Τσίπρα» στην Ιταλία!

Η ιταλική «Λίστα Τσίπρα», μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία πρόκειται να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάσθηκε σήμερα επίσημα στην έδρα της Ιταλικής Συνομοσπονδίας Τύπου στην Ρώμη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας Αντρέα Καμιλέρι, ο ιστορικός και κοινωνιολόγος Μάρκο Ρεβέλι, ο φιλόσοφος Πάολο Φλόρες Ντ΄Αρκάϊς, ο κοινωνιολόγος Λουτσιάνο Γκαλίνο, ο οικονομολόγος Γκουίντο Βιάλε και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μπάρμπαρα Σπινέλι. «Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη, επιθυμούμε μια άλλη Ευρώπη. Θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένοντας όμως μέσα σε αυτή», τόνισαν η Μπάρμπαρα Σπινέλι και ο Γκουίντο Βιάλε. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου υπογραμμίσθηκε ότι «η λίστα είναι ανοικτή στη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να την στηρίξουν, αλλά δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στους υποψήφιους, άτομα που τα τελευταία δέκα χρόνια είχαν πολιτικά αξιώματα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο». «Η ιταλική «Λίστα Τσίπρα» - υπογράμμισαν οι εμπνευστές της - δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνίες με τις ηγεσίες των κομμάτων».

spinelli

Παράλληλα, όμως, η Μπάρμπαρα Σπινέλι τόνισε ότι σε γενικές γραμμές, υπάρχουν επαφές για συνεργασία με τα κόμματα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» και της «Αριστεράς, Οικολογίας και Ελευθερίας». «Η φιλοσοφία του Τσίπρα πρέπει να γίνει και η δική μας: ότι δεν μας διχάζει, μας ενώνει», πρόσθεσε η γνωστή Ιταλίδα πολιτική αναλύτρια. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Λίστας» πρόκειται να ενταχθούν, αν και όσοι εκλεγούν, στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL), ενώ τα ονόματα των υποψηφίων, σε όλη την Ιταλία, πρόκειται να γίνουν γνωστά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των χρεών

Τσίπρας: Θα γκρεμίσουμε το τείχος πλούσιου Βορρά - φτωχού Νότου

Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας

Επαφές Τσίπρα στο Παρίσι και συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ

Τσίπρας: Στηρίξτε μας να βάλουμε τέλος στην λιτότητα

ΣΟΚ: «Μαγειρεύουν» νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα τον Ιούνιο

WSJ: Μυστική συνάντηση στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα