ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρης Σπηλιωτόπουλος vs Νικήτας Κακλαμάνης

Άρης Σπηλιωτόπουλος vs Νικήτας Κακλαμάνης

«Έβαλε τα δύο πρωτοπαλίκαρα της Ντόρας να σφάζονται στην ποδιά του Δήμου της Αθήνας», έλεγε χθες ιστορικό υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, αναφερόμενος στην επιλογή Σαμαρά να δώσει το χρίσμα στον Σπηλιωτόπουλο και να αντιταχθεί στην επιθυμία Κακλαμάνη να είναι αυτός η επιλογή της ΝΔ για τον Δήμο.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, είναι κοινό μυστικό ότι ο Σαμαράς δεν συμπαθεί πραγματικά ούτε τον έναν ούτε τον άλλο.

Κοινός παρονομαστής της αντιπάθειας που τρέφει και για τους δύο είναι ο «πόλεμος» που του έκαναν κατά την διάρκεια της εσωκομματικής αναμέτρησής του με την Ντόρα Μπακογιάννη για την αρχηγία του κόμματος.

Οι εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας και η επιθυμία και των δύο να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη ΝΔ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τον Σαμαρά να τους «καθαρίσει», εναντιώνοντας τον έναν στον άλλο, με αποτέλεσμα την πιθανή ήττα και των δύο να την χρεωθούν οι ίδιοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το «κούρεμα» των ηγετικών τους φιλοδοξιών για την μετά-Σαμαρά εποχή στο κόμμα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης θα κονταροχτυπηθούν με καθέναν από τους δύο να έχει «όπλα» αλλά και «ευάλωτα» σημεία, στα οποία είναι εύκολο να τους πλήξουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

aris

Άρης Σπηλιωτόπουλος

Έχει ερείσματα στην αστική μερίδα του εκλογικού σώματος σε περιοχές όπως το Κολωνάκι, και το μετριοπαθές προφίλ του μπορεί να συσπειρώσει ψηφοφόρους και εκτός των τειχών. Όμως η μάχη για την Δημαρχία θα αποδειχθεί δύσκολη για τον ίδιο καθώς ως βουλευτής Β' Αθηνών δεν έχει μηχανισμό στην Α' Αθήνας, όπως ο Κακλαμάνης.

Επιπλέον, οι άλλοι γαλάζιοι βουλευτές που εκλέγονται στην Α' Αθηνών και συνάδελφοί του είναι απίθανο να βοηθήσουν τον Σπηλιωτόπουλο, τον οποίον μάλλον δεν...βλέπουν με μεγάλη συμπάθεια.

nikitas

Νικήτας Κακλαμάνης

Ο Κακλαμάνης δεν ήταν για κανέναν ο... «Δήμαρχος της ζωής του στην Αθήνα», ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι πέρασε από εκεί και έχει την εμπειρία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο γι' αυτόν.

Επιπλέον ο Κακλαμάνης έχει γερό μηχανισμό στην Α' Αθηνών όπου εκλεγόταν επί χρόνια βουλευτής, ενώ έχει τα δικά του ερείσματα σε υπαλλήλους στον Δήμο της Αθήνας που θα σπεύσουν να τον στηρίξουν.

Από την άλλη ουδείς γνωρίζει αν ο Κακλαμάνης θα καταφέρει να πείσει ότι αυτά που δεν πέτυχε ως Δήμαρχος την τετραετία που υπηρέτησε, μπορεί να τα πετύχει αν εκλεγεί ξανά. Είναι μειονέκτημα γι' αυτόν ότι θεωρείται για πολλούς ένα πρόσωπο «φθαρμένο», χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει αν με το κριτήριο της ψήφου τους οι Αθηναίοι θελήσουν να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση ο Κακλαμάνης έχει πιο γερά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό από τον Σπηλιωτόπουλο, γεγονός που είναι προτέρημα για τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης:

Ασημακοπούλου: Το όραμα του Άρη για την Αθήνα ταιριάζει στις αρχές μας

«Θα κατέβω και θα δείτε τι θα πει Νικήτας»

Ο Δήμος Αθηναίων διχάζει τη ΝΔ

Δεύτερος «γαλάζιος εμφύλιος», μετά την Μακεδονία και στην Αθήνα

Σαμαράς για υποψηφιότητα Κακλαμάνη: Όποιος καταθέτει, καταθέτει!

Νικήτας Κακλαμάνης: Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Αθήνα

Κάλεσμα Κακλαμάνη στη λαϊκή βάση της ΝΔ