ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% για τις ευρωεκλογές

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1,4% για τις ευρωεκλογές

Προβάδισμα με 1,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και η ΝΔ 20%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 3%. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα συγκεντρώνει 1%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 6,6% και Λευκό το 3,5%. Ένα 9,1% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,7% των ερωτηθέντων. Εξάλλου, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό) ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,8% και η ΝΔ 24,7%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ με 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3% και η ΔΗΜΑΡ με 3,1%. Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 7,9% και 14,6% η κατηγορία των αναποφάσιστων. Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 - 11 Φεβρουαρίου 2014.

Διαβάστε επίσης:

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ «στήθος με στήθος»

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%

«Παγώνει» το σενάριο απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση