ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος: Να παραιτηθούν από βουλευτές οι υποψήφιοι στις εκλογές

Μαρκόπουλος: Να παραιτηθούν από βουλευτές οι υποψήφιοι στις εκλογές

Να παραιτηθούν από τις έδρες τους οι υποψήφιοι βουλευτές που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στον Βήμα Fm, κάνοντας αναφορά στις διπλές υποψηφιότητες της ΝΔ στις κάλπες.

«Δεν αισθάνομαι ωραία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αντιπολίτευση κυρίως θέλει να δώσει αμιγώς κομματικά χαρακτηριστικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θέλει να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα ως αξιωματική αντιπολίτευση, από μία αναμέτρηση που έχει να κάνει με τη ζωή των πολιτών και στους δήμους και στις περιφέρειες. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, διότι δεν μπορούμε να αποστούμε από το γεγονός ότι θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα από αυτή την αναμέτρηση. Άρα, οι δύο υποψηφιότητες δεν μας βολεύουν. Είναι λάθος μήνυμα προς την κοινωνία» ανέφερε.

«Μπορεί κάποιος να βγει από το κόμμα και να πει ότι δεν είχαν ενημερώσει τον κ. Τζιτζικώστα (ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, όπως είπε εκείνος). Ας μείνουμε στην ουσία των πραγμάτων, όπως τη βλέπει η κοινωνία. Εμένα, με ενδιαφέρει πώς βλέπει τα πράγματα ο πολίτης και αυτό με ενδιαφέρει για λογαριασμό της ΝΔ» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Εγώ θέλω να μείνω στο ζήτημα της αξιοπιστίας απέναντι στον πολίτη. Πρώτον, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε σε καμία περίπτωση τη διακυβέρνηση της χώρας στις δημοτικές εκλογές. Δεύτερον, ένας πολιτικός δεν μπορεί να είναι το πρωί ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός υποψήφιος – σε όποιο κόμμα και αν ανήκει – και το βράδυ να καλείται να ψηφίσει με κομματική πειθαρχία στη Βουλή. Αυτό το πράγμα, νομίζω ότι θίγει το πολιτικό σύστημα. Και λύνεται μόνο με έναν τρόπο: ότι αυτοί οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, που κατεβαίνουν στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση, πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές. Δεν μπορούν, κατά την εκτίμησή μου, να αφήνουν την ασφάλεια της θέσης του βουλευτή, το σέβομαι, αλλά πώς μπορεί να πείσει ένας βουλευτής που απαντά στην κομματική πειθαρχία ότι είναι ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός;» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.