ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Εξουσία από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό!

Δούρου: Εξουσία από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό!

Ο δρόμος για μια κυβέρνηση της αξιοπρέπειας περνάει και οφείλει να περνάει και μέσα από τις πολιτικές μάχες για την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο της Αθήνας και τον Δήμο του Πειραιά, επισήμανε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την κυρία Δούρου οι μάχες αυτές «θα κρίνουν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για μια νέα διακυβέρνηση της χώρας, αλλά κυρίως θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, το μέλλον της πατρίδας». Όπως σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται σε μια πορεία ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών που έχουν αλλοιώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε δικαίωμα στη ζωή και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία «με πρόσχημα την κινητικότητα, στο όνομα της διαθεσιμότητας». Αυτά, όπως είπε, αποτελούν το πρότυπο της κυβέρνησης των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, το πρότυπο της επιστροφής στο παρελθόν (στην περίοδο του 19ου αιώνα και της αποικιοκρατίας). Σχετικά με την κριτική που δέχονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν έχουν εμπειρία και γνώση», η κυρία Δούρου σημείωσε πως «ναι, δεν έχουμε εμπειρία στην εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων και στις τεχνικές της μίζας» και τόνισε ότι «εμείς έχουμε έναν διαφορετικό πρότυπο για τη διακυβέρνηση, ένα πρότυπο εξουσίας από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Ένα πρότυπο με τους πολίτες ενεργούς. Κυρίαρχους στις πόλεις και στη χώρα τους».

13674676

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Πειραιάς θα στείλει μήνυμα για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά έχει όραμα για την πόλη, υπογραμμίζοντας ότι «φιλοδοξούμε, μαζί με όλους και όλες να απαγκιστρώσουμε τον Πειραιά από τη βαθειά κρίση και να τον μετατρέψουμε εκ νέου σε μια πόλη του εμπορίου, της ναυτοσύνης και του πολιτισμού», και έτσι «να αναδείξουμε την ξεχωριστή του ταυτότητα». Σημείωσε ότι το λιμάνι πρέπει να ανήκει στην πόλη, και όχι να «αξιοποιείται» χωρίς όφελος για τον λαό, χωρίς δημοκρατία, χωρίς δικαιοσύνη. Τέλος, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Πιεμόντε, Μάρκο Ρεβέλι (σ.σ. ένας από τους έξι διανοούμενους που πρότειναν τη «λίστα Τσίπρα» στην Ιταλία, η οποία πρόκειται να πάρει μέρος στις επερχόμενες ευρωεκλογές για να στηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε ότι τα πολιτικά μηνύματα που προέρχονται από την Ελλάδα αφορούν πολλούς, στην Ευρώπη.

13675163

Όπως σημείωσε ο κ. Ρεβέλι «η σημερινή Ελλάδα, με τα βάσανά της, τις καταστροφικές αδικίες, με την φτώχεια σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της, αποτελεί το ζωντανό σύμβολο των χειρότερων πολιτικών της αποκαλούμενης Τρόικα. Αυτές που θεωρούνται από τις εξουσίες που οδηγούν την Ευρώπη φάρμακα, αλλά αποτελούν στην πραγματικότητα θανατηφόρα δηλητήρια, που αντί να θεραπεύουν το κοινωνικό σώμα, το οδηγούν στον θάνατο». Σύμφωνα με τον Ιταλό καθηγητή, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να δώσει δύναμη και υπερηφάνεια σε μια Αριστερά που φαινόταν να έχει εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή της Ευρώπης και για αυτό γεννήθηκε στην Ιταλία ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, που έχει σαν στόχο την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Ο Μάρκο Ρεβέλι επισήμανε ότι «χρειάζεται να παγιωθεί στην Ευρώπη ένα μέτωπο δυνάμεων, καθώς η σύγκρουση θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί δύναμη και αποφασιστικότητα» και τόνισε «ας το οικοδομήσουμε ξεκινώντας από εδώ και τώρα. Ας αποδείξουμε ότι η αλλαγή είναι δυνατή. Ν΄ αλλάξουμε την Ελλάδα. Ν΄ αλλάξουμε την Ιταλία. Για ν' αλλάξουμε την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαρίδης: Σημασία έχει ποιος μπορεί να αλλάξει την πόλη

Τσίπρας: Οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο