ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν κατεβαίνει η Αλεξία Έβερτ, Κακλαμάνη στηρίζουν Πολύδωρας-Ζώης

Δεν κατεβαίνει η Αλεξία  Έβερτ, Κακλαμάνη στηρίζουν Πολύδωρας-Ζώης

-Συγκροτείται, σταδιακά, ο – πέραν των ΑΝΕΛ – πυλώνας της κεντροδεξιάς

-Η δεύτερη στήριξη «αντάρτικης» υποψηφιότητας, μετά από αυτή του Απ. Τζιτζικώστα

Συγκροτείται, σταδιακά, ο – πέραν των ΑΝΕΛ – πυλώνας της κεντροδεξιάς υπό τους Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη. Η πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς, το πλήθος «αντάρτικων» υποψηφιότητων αλλά και οι πολλοί πρόθυμοι να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια, δημιουργούν νέα δεδομένα, που πιθανόν θα τα δούμε να συγκροτούνται σε ενιαίο σχήμα στο άμεσο μέλλον.

Το πρώτο στοίχημα για τη λαϊκή δεξιά είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου και παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα. Η πρόταση των Ζώη – Πολύδωρα στην Αλεξία Έβερτ, θυγατέρα του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Δημάρχου της Αθήνας και Προέδρου της ΝΔ, να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τη Δημαρχία της πόλης ναι μεν απέβη άκαρπη, ωστόσο αποδίδει άλλου είδους καρπούς.

Και αυτό γιατί ναι μεν η κ. Αλεξία Έβερτ αρνήθηκε να κατέβει στον αυτοδιοικητικό στίβο, ωστόσο – σύμφωνα με συνεργάτες της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» το κλίμα της συζήτησης κάθε άλλο παρά απέκλειε κάποια μορφή συνεργασίας στο μέλλον. Παράλληλα φαίνεται ότι έκλεισε οριστικά και το ενδεχόμενο, που διακινούσαν πηγές του Μαξίμου, ενεργοποίησης της κ. Έβερτ στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ωστόσο, πέραν της πολιτικής συμπάθειας, η απάντηση της κας Έβερτ ανοίγει τον δρόμο και για την παροχή στήριξης από τους Πολύδωρα και Ζώη προς τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας, που ηττήθηκε από τον Γιώργο Καμίνη το 2010, θεωρεί εαυτόν εκφραστή της δεξιάς βάσης του κόμματος, ό,τι δηλαδή εκτιμούν και για τον νέο φορέα που συνέστησαν οι κ.κ. Πολύδωρας και Ζώης. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες ήταν εκ των πρώτων στους οποίους τηλεφώνησε ο κ. Κακλαμάνης όταν ανακήρυξε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων.

Η επίσημη παροχή στήριξης αναμένεται να ανακοινωθεί τις λίγες επόμενες ημέρες και αναμένεται να συνδυαστεί με τη συμμετοχή στελεχών της «Ένωσης» στους συνδιασμούς του πρώην Δημάρχου.

Θα πρόκειται για τη δεύτερη στήριξη «αντάρτικης» υποψηφιότητας, μετά από αυτή του κ.Απόστολου Τζιτζικώστα.

Παράλληλα, το νεοσυσταθέν κόμμα αναμένεται να δώσει το παρών και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, συνδικαλιστής του ΟΤΕ Γιάννης Μανώλη,ς ενώ θα υποστηριχθεί, λόγω κυρίως της αντιμνημονιακής του ατζέντας, και ο Ανδρέας Παχατουρίδης, εφόσον «κατέβει» στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι ζυμώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, στο οποίο δεν αποκλείεται να συμμετέχουν και οι δύο ιδρυτές της «Ένωσης», Β. Πολύδωρας και Χρ. Ζώης, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι, εφόσον εκλεγούν, θα μετακινηθούν στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Κακλαμάνης:H πικρία του για τον Σαμάρα και ο αποκλεισμός από κανάλια

Διπλό προβάδισμα Καμίνη και μεγάλη μάχη στον 2ο γύρο

Δημοσκόπηση: Μπροστά ο Καμίνης - Ισοπαλία με Άρη στην παράσταση νίκης