ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος και Μπουτάρης «έσφιξαν» τα χέρια

Λοβέρδος και Μπουτάρης «έσφιξαν» τα χέρια

Στη γύρα έχει βγει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, για να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους την ύπαρξη του κόμματός του «Συμμαχία για τη νέα Ελλάδα».


Έτσι, ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για να εκφράσει τη στήριξη του κόμματός του στο νυν δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Μπουτάρη.

«Μια επιλογή οραματική του 2010 έπιασε τόπο και είμαστε εδώ το 2014 για μια νέα νίκη. Ήρθα να σφίξω το χέρι του Γιάννη Μπουτάρη, να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ και να του πω ότι όλοι εμείς που ήμασταν τότε μαζί του, συνεχίζουμε και σήμερα να είμαστε μαζί του, πλάι του για να τον στηρίξουμε», είπε ο κ. Λοβέρδος κατά τη συνάντησή με τον δήμαρχο. «Ο Ανδρέας έχει τονίσει επανειλημμένως πόσο πιστεύει στην αυτοδιοίκηση και φυσικά η στήριξη από το κόμμα του, για την προσπάθεια που κάνουμε για τη Θεσσαλονίκη, είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη είναι και εξαιρετικά σημαντική» απάντησε ο κ. Μπουτάρης στις φιλοφρονήσεις του κ. Λοβέρδου. Βέβαια, ο κ. Λοβέρδος δεν διευκρίνισε αν στηρίζει και τις θέσεις του δημάρχου σχετικά με της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς τις τελευταίες ημέρες του καταλογίζεται ότι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή του αποκάλεσε «Μακεδόνες» τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα, ο κ. Λοβέρδος εξακολουθεί να βλέπει ως όχημα επιβίωσης του πολιτικού του σχηματισμού την Ελιά, παρόλο που με τις τελευταίες εξελίξεις το λεγόμενο κεντροαριστερό εγχείρημα βρίσκεται μακριά από το να καρποφορήσει.

«Η συγκρότηση της "Ελιάς" είναι πια μια πραγματικότητα και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό. Η "Ελιά" πρέπει να είναι το σχήμα της Κεντροαριστεράς του παρόντος και του μέλλοντος», δήλωσε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα».

«Η Κεντροαριστερά είναι μεγάλη, αλλά βρίσκεται σε παρακμή. Διαχειρίστηκε μόνη της την κρίση, αβοήθητη, όλοι οι άλλοι δημαγωγούσαν και γι' αυτό η παρακμή είναι μια κατάσταση, αλλά όχι η οριστική κατάσταση» είπε και σημείωσε πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Σε ερώτηση αν η συμμετοχή του στην «Ελιά» ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε λακωνικά: «Είμαι Νέα Ελλάδα».

Όσο για τις δημαγωγίες τις οποίες αποδίδει σε άλλους, ίσως ο κ. Λοβέρδος θα έπρεπε να αναγνωρίσει μερίδιο ευθύνης και στον εαυτό του, ειδικά την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας. Επί των ημερών του, άλλωστε, ξεκίνησε η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής που ολοκληρώνεται από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οδήγησε όπως καταγγέλλεται από πολλούς σε άνευ προηγουμένου υποβάθμιση. Για τους γιατρούς δε, το όνομά του έχει συνδεθεί με το επίθετο «ανθρωποκτόνος», αναφορικά με το νόμο του για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και την προώθηση φθηνών εισαγόμενων γενόσημων.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Μουρούτη σε Μπουτάρη

Συνάντηση Λοβέρδου – Καμίνη