ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρθηκε η τροπολογία που «απελευθέρωνε» τις απολύσεις προεκλογικά

Αποσύρθηκε η τροπολογία που «απελευθέρωνε» τις απολύσεις προεκλογικά

Αποσύρθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης που αφορούσε μεταξύ άλλων και τους σχολικούς φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με οριστική απόλυση.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδιας ανακοίνωσε την απόσυρση της τροπολογίας, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Με την τροπολογία που είχε κατατεθεί από την κυβέρνηση επιτρεπόταν κατά την προεκλογική περίοδο η έκδοση πράξεων που αφορά οποιαδήποτε μεταβολή προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η τροπολογία προέβλεπε ακόμη την σύσταση θέσεων ειδικών φρουρών για την εταιρεία ΟΑΣΑ ΑΕ, ενώ περιελάμβανε και ζητήματα σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΥΠ και την συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της.

Την απόσυρση της είχε ζητήσει ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς σημείωνε ότι αν ψηφιζόταν χιλιάδες άνθρωποι (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθαρίστριες ΥπΟικ, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι Ασφαλιστικών Ταμείων κ.ά.), των οποίων η οκτάμηνη διαθεσιμότητα λήγει στις 22-3-2014, θα οδηγούνταν στην ανεργία και τη φτώχεια.

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπουλος: Να αποσυρθεί η τροπολογία - «λαιμητόμος»