ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωψηφοδέλτιο με Βύρωνα, Ζώη, Νικολόπουλο

Ευρωψηφοδέλτιο με Βύρωνα, Ζώη, Νικολόπουλο

Στο ψηφοδέλτιο της «Ένωσης για το λαό και την πατρίδα» για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα συμμετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη του «νέου ορόφου» της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας.

Οι Βύρων Πολύδωρας, Χρήστος Ζώης αλλά και ο νεοαφιχθείς Νίκος Νικολόπουλος αναμένεται να διεκδικήσουν τον... σταυρό που θα τους οδηγήσει στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο ότι θα μετακομίσουν στη βελγική πρωτεύουσα, εφόσον εκλεγούν.

Το σχέδιο των τριών της κεντροδεξιάς, που συμφωνήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις συμμετοχής στο σχήμα του Νικ. Νικολόπουλου, προβλέπει ότι θα μπουν ενεργά στη μάχη των ευρωεκλογών με στόχο να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο ποσοστό περί το 3,5% που μπορεί να τους δώσει ευρω-έδρα, έστω και μέσω της διαδικασία των «υπολοίπων».

Το μέτρο για κάθε μία από τις 21 έδρες που αναλογούν στην Ελλάδα στο νέο ευρωκοινοβούλιο είναι 4,75%, ωστόσο εκτιμάται ότι όποιο κόμμα κινηθεί περί το 3,5% θα μπορέσει πιθανά να εκλέξει ευρωβουλευτή καθώς θα έχει επαρκές υπόλοιπο προκειμένου να «κλέψει» την έδρα από κάποιο από τα μεγάλα κόμματα.

Άλλωστε, η ανάδειξη ευρωβουλευτή θα δώσει στο νεοσύστατο σχήμα της πατριωτικής δεξιάς πόρους, δηλαδή χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση, και, κυρίως, πολιτική υπόσταση ενόψει των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

polydwraszwis

Ωστόσο, οι τρεις πολιτικοί μοιάζει αμφίβολο αν θα πάνε στις Βρυξέλλες, τελικά, ακόμη κι αν η Ένωση εκλέξει ευρωβουλευτή. Ο Βύρων Πολύδωρας, στα 67 του, δύσκολα θα αφήσει την ελληνική Βουλή για το ευρωκοινοβούλιο, το ίδιο και ο Νίκος Νικολόπουλος. Όσο για το Χρήστο Ζώη, που έμεινε εκτός Βουλής στις τελευταίες εκλογές, μάλλον προτιμά τις εσωτερικές πολιτικές ζυμώσεις από τις ευρωπαϊκές. Ως εκ τούτου, το πιθανότερο είναι, σε περίπτωση εκλογής, η έδρα να δοθεί στον επιλαχόντα, αρκεί βέβαια αυτός να είναι πρόσωπο αξιόπιστο και όχι κάποιος που θα εκλεγεί από... σπόντα.

Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις μοιάζουν να επιδιώκουν ενεργά τη συγκρότηση ενός πόλου με χαρακτηριστικά λαϊκής, πατριωτικής δεξιάς, που θα πλαγιοκοπήσει τη ΝΔ και θα αφαιρέσει δυνάμεις από τους ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου και τη Χρυσή Αυγή.

Σε αυτή την κατεύθυνση υπακούει και η επιλογή στήριξης του Νικήτα Κακλαμάνη στην Αθήνα, που ωστόσο αποτελεί σχήμα οξύμωρο. Διότι ναι μεν ο κ. Κακλαμάνης βρίσκεται σε ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί βουλευτή της κυβέρνησης και, μάλιστα, έναν εξ αυτών που έχουν ψηφίσει όλα τα νομοσχέδια τα οποία καταγγέλλουν οι Πολύδωρας και Ζώης.

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη Χ. Ζώη στον Ν. Κακλαμάνη για το Δήμο της Αθήνας

Συνεργασία Νικολόπουλου–Πολύδωρα

Τους «ανέστιους» της δεξιάς μαζεύουν Πολύδωρας – Ζώης

Νικολόπουλος: Δεν παράτησα το υπουργείο για να το βουλώσω

Σενάριο με Μαρκεζίνη και Πολύδωρα

Πολύδωρας και Ζώης στηρίζουν Τζιτζικώστα στην Κ. Μακεδονία