ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παπαδόπουλος: «Η τρόικα γωνιακό μαγαζάκι ιδιωτικών συμφερόντων!»

Μ. Παπαδόπουλος: «Η τρόικα γωνιακό μαγαζάκι ιδιωτικών συμφερόντων!»

Για πρώτη φορά κυβερνητικό στέλεχος επιτίθεται ανοικτά κατά του Τόμσεν και της παρέας του. Ο γαλάζιος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος καρφώνει «ιδιώτες» που πουλάνε εκδούλευση στην Τρόικα.

Για πρώτη φορά κυβερνητικό στέλεχος μιλάει ανοικτά κατά της Τρόικας και «καρφώνει» ευθέως τόσο τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, όσο και ιδιώτες που αφήνουν «μπιλιετάκια» στους τεχνοκράτες για να ασκηθούν στη συνέχεια πιέσεις στο κυβερνητικό επιτελείο. Εμμέσως πλην σαφώς ο υφυπουργός κάνει λόγο για ιδιωτικά συμφέροντα που πουλάνε εκδούλευση στην Τρόικα, δίνοντας στον Τόμσεν και την παρέα του κατευθύνσεις επι συγκεκριμένων αιτημάτων, τα οποία στη συνέχεια οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών τα μεταβιβάζουν υπο μορφή πιέσεων στους υπουργούς της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δεν διαστάζει να χαρακτηρίσει την τρόικα «γωνιακό μαγαζάκι», το οποίο δέχεται αιτήματα ιδιωτικών φορέων!

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. «Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Δεν είναι εκκρεμότητα αυτή βεβαίως».

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω ερωτώμενος για το εάν πιστεύει ότι η τρόικα υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα: «Ναι υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης:

Μιχελάκης: Προσπαθούμε να αποφύγουμε το τρίτο Μνημόνιο

Τελεσίγραφο από το Eurogroup: Βρείτε τα μέχρι την Κυριακή

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο αλλά...

Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας έδωσε το Eurogroup

Τρόικα: 500 ευρώ και χωρίς δώρο για τους νέους στο Δημόσιο