Ο Ράιχενμπαχ «διαφημίζει» (ξανά) τις μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη

Newsbomb

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό σύστημα υγείας από την πλευρά της Task Force και συγκεκριμένα της Γερμανίας ως επικεφαλής στην αντίστοιχη ομάδα εργασίας, επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ο Χορστ Ράιχενμπαχ.


«Η καθολική πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών στο σύστημα υγείας είναι προτεραιότητά μας», τόνισε ο επικεφαλής της Task Force, στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, στα Τέμπη.

«Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και κοστίζει, ωστόσο είναι προτεραιότητά μας και αποτελεί μέρος της μεταρρύθμισης της υγείας να διασφαλίσει καθολική πρόσβαση για όλους», επισήμανε απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Task Force. Ο κ. Ράιχενμπαχ συμπλήρωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μελετούν την υιοθέτηση «θετικών μοντέλων» από άλλες χώρες για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό σύστημα υγείας.

Ωστόσο, το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ευαγγελίζεται ο κ. Ράιχενμπαχ και υλοποιεί ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θα δίνει «καθολική πρόσβαση» σε ένα στοιχειώδες πακέτο παροχών υγείας, όπως καταγγέλλεται από τις ιατρικές ενώσεις της χώρας, και σε υποβαθμισμένες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες περίθαλψης. Ταυτόχρονα, η ιδιωτική επιβάρυνση των ασθενών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, ολοένα αυξάνεται, με την επιβολή «χαρατσιών», από το 1 ευρώ ανά συνταγή μέχρι το «5ευρω» εισιτήριο, ενώ ανοδική τάση παρουσιάζει και η συμμετοχή στα αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία φάρμακα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved