ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γάλα και τράπεζες δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή

Γάλα και τράπεζες δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή

Αν και τα νομοσχέδια περνούν ακόμα και με 148 ψήφους το πιθανό πλήγμα της απώλειας των 151 βουλευτών μπορεί να φέρει απρόβλεπτες εξελίξεις

Η ηρεμία σε Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη τελικά δεν θα έρθει ποτέ.

Οι κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζονται να ζήσουν ένα ακόμα κοινοβουλευτικό θρίλερ, μετά την απόφαση να έρθουν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης σε ένα νομοσχέδιο «σκούπα» στη Βουλή.

Τα νομοσχέδια μπορούν να περάσουν και με 148 ψήφους, αφού βρίσκονται στον Κορυδαλλό οι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όμως η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δεινή θέση αν δεν καταφέρει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Σε θέμα που «καίει» εξελίχτηκε το γάλα με τους Αθανάσιο Τσαυτάρη και Μάξιμο Χαρακόπουλο να σηκώνουν τη σημαία του αντάρτικου. Μάλιστα κύκλοι του Μάξιμου Χαρακόπουλου αναφέρουν ότι «Ελπίζουμε τελικά να επικρατήσει η λογική».

Όπως αναφέρει η Real News o κ. Χαρακόπουλος βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη και υπάρχουν σκέψεις μέχρι και για παραίτηση στο όνομα της αφάνισης των κτηνοτρόφων.

Στα άκρα όμως είναι διατεθειμένος να φτάσει και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε στον Real fm ότι «ας το καταλάβουν, αυτό με το γάλα δεν μπορεί να περάσει».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα του γάλακτος έχουν συνυπογράψει σχετική ερώτηση 53 βουλευτές.

Άλλο ένα θέμα που εξελίσσεται σε «αγκάθι» για την κυβερνητική συνοχή είναι αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ο Φίλιππος Σαχινίδης έχει αφήσει να εννοηθεί στην Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν προτίθεται να στηρίξει.

Εν τω μεταξύ αρνητικά είναι τα μηνύματα και από την παπανδρεική πλευρά, αφού οι Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Τριανταφύλλου και Γιώργος Ντόλιος απειλούν με καταψήφιση.

Διαβάστε επίσης:

Χαρακόπουλος: Να επικρατήσει η λογική

Χαρακόπουλος: Να μην χύσουμε την καρδάρα με το γάλα

Εμμένει στις θέσεις του για το γάλα ο Χαρακόπουλος

Χαρακόπουλος: Έχουν άγνοια γύρω από το γάλα!