ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μασάζ» σε Παπανδρέου για να μην καταπέσει το νομοσχέδιο των τραπεζών

«Μασάζ» σε Παπανδρέου για να μην καταπέσει το νομοσχέδιο των τραπεζών

«Επίθεση φιλίας» προς τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπολύει η κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα αρνητικός στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ουσιαστικώς επιτρέπει την εξαγορά μέρους του μετοχικού τους κεφαλαίου από ιδιώτες σε τιμές χαμηλότερες αυτών που αντιστοιχούν στα κρατικά κεφάλαια που έχουν δοθεί για τη στήριξή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας φέρεται πώς είχε, σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην Πρωθυπουργό καθώς την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή αναμένεται να έρθουν οι διατάξεις που προβλέπονται στη συμφωνία με την τρόικα. Αντικείμενο της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα και, φυσικά, οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

samarasbeniz

Η επικοινωνία μεταξύ Παπανδρέου – Στουρνάρα φέρεται να ήταν σε γνώση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, που συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Μαξίμου. Είχε δε ως στόχο είτε να πείσει τον κ. Παπανδρέου ώστε να αποσύρει τις αντιρρήσεις του, είτε να εξασφαλίσει πώς ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο ίδιος θα «απελευθερώσει» τους βουλευτές που επηρεάζει ώστε να ψηφίσουν και να μην κινδυνεύει η έγκριση του νομοσχεδίου.

Εκ πρώτης όψεως, η ενημέρωση ενός πρώην Πρωθυπουργό και νυν απλού βουλευτή μοιάζει παράδοξη, καθώς καθιστά τον κ. Παπανδρέου «παράγοντα». Στον αντίποδα, είναι εμφανής η προσπάθεια των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να περιορίσουν τα περιθώρια κινήσεων του πρώην Πρωθυπουργού και να τον... εκθέσουν κατά το δυνατόν στην κοινή γνώμη.

Τι απάντησε ο Παπανδρέου στο Στουρνάρα; Πώς ναι μεν ο ίδιος δεν πρόκειται να υπονομεύσει την πορεία της χώρας, ωστόσο για τις τράπεζες επιφυλάσσεται μέχρι να δει το τελικό κείμενο.

Διαβάστε επίσης:

Ενημέρωση του Γιώργου Παπανδρέου από τον Στουρνάρα

Η διανομή του πλεονάσματος στην συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου

Πλεόνασμα και ψηφοφορίες στην ατζέντα Σαμαρά – Βενιζέλου

Στο τελικό στάδιο το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών