ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεόνασμα και ψηφοφορίες στην ατζέντα Σαμαρά – Βενιζέλου

Πλεόνασμα και ψηφοφορίες στην ατζέντα Σαμαρά – Βενιζέλου

Να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση θέλουν οι κυβερνητικοί εταίροι

Αέρας αισιοδοξίας πνέει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την συμφωνία με την τρόικα και τις εξαγγελίες για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντάται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 13:00 το μεσημέρι, προκειμένου να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Για το Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία που επετεύχθη με την τρόικα αποτελεί μια νέα αφετηρία και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς σχεδιάζει αντεπίθεση με ορίζοντα τις διπλές κάλπες του Μαΐου.

Όπως είναι φυσικό, στο επίκεντρο θα βρεθεί η το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο πρωθυπουργός δρομολογεί το επόμενο δίμηνο την αναδιανομή των 500 εκατ. σε χαμηλοσυνταξιούχους, ένστολους, ευπαθείς ομάδες, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη συζήτηση στα ευρωπαϊκά όργανα για την απομείωση του χρέους και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Στόχος του να ανακόψει τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξει το κλίμα πριν στηθούν οι κάλπες του Μαΐου.

Παράλληλα, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συζητήσουν το θέμα των κρίσιμων ψηγογοριών στη Βουλή, καθώς ήδη άρχισαν οι φωνές και από τους υποψήφιους «αντάρτες».

samaras venizelos

Το Μαξίμου θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή χωρίς απώλειες, οι οποίες θα σκιάσουν επικοινωνιακά το θετικό κλίμα που δημιούργησαν η χθεσινή συμφωνία και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμηνύσει ότι διαφωνεί με τη λύση «πολυνομοσχέδιο "σκούπα"» και πολύ περισσότερο σε ένα άρθρο.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κατεβάσει ένα νομοσχέδιο για τις τράπεζες και ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για τα υπόλοιπα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα έχει τη μορφή ενός άρθρου ή πολλών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης των βουλευτών.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη με την τρόικα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη Βουλή και οι ρυθμίσεις θα ψηφιστούν χωρίς «ατυχήματα».

Αύριο ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής και τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου μετά τη συμφωνία με την τρόικα

Έτσι θα μοιραστεί το πρωτογενές πλεόνασμα

Σαμαράς: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε προπύργιο σταθερότητας

Πώς «κόπηκε» το πρωτογενές πλεόνασμα!

«Χέρι» στο πρωτογενές πλεόνασμα βάζει η τρόικα