ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου, τα video games και οι Αρχαίοι Έλληνες

Ο Παπανδρέου, τα video games και οι Αρχαίοι Έλληνες

Στο Ντουμπάι βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, την ομιλία του συγγραφέα Τζόρνταν Σαπίρο.

Αντικείμενο της ομιλίας ήταν το «γιατί χρειαζόμαστε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στις τάξεις».

Ο Σαπίρο υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση με χρήση video-games μπορεί να προσφέρει συστηματική διδασκαλία με έναν τρόπο που προωθεί τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων αντί για τη στείρα απομνημόνευση κανόνων.

«Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα παιχνίδια, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άλλα είδη παιγνίων, είναι ένας τρόπος για να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους», είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε θέλοντας να αιτολογήσει το ενδιαφέρον του για το θέμα της διάλεξης: «Ήμουν υπουργός Παιδείας και θυμάμαι παλιές ιστορίες...».

Μετά την εκτενή εισαγωγή στην οποία ενέπλεξε τους Αρχαίους Έλληνες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παίγνια, ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τον Σαπίρο: «Πιστεύετε πως η χρήση τους κατά μία έννοια υπονομεύει την ιεραρχία στην εκπαίδευση; Βλέπετε πρακτικούς τρόπους για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε; Είναι κάτι που αναπτύσσεται;».

Ο ομιλητής-συγγραφέας που αντέδρασε με ένα αμήχανο χαμόγελο όταν ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Παιδείας, παρέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό στην ιστοσελίδα «games and learning». Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρείτε απαντήσεις και υλικό έπειτα από συστηματική μελέτη για το τι μαθαίνουν τα παιδιά από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαπίρο και απέφυγε να σχολιάσει το ερώτημα του κ. Παπανδρέου για το τα video games χαλούν την ιεραρχία στο σχολείο...

Διαβάστε επίσης:

Ρίτσαρντ Πάρκερ: Ο άνθρωπος του ΓΑΠ πίσω από τις «κουρτίνες»

«Μασάζ» σε Παπανδρέου για να μην καταπέσει το νομοσχέδιο των τραπεζών

Σήκω Αντρέα να τους δεις!

Βελούδινο» ή ηχηρό το διαζύγιο μεταξύ Γιώργου και Βενιζέλου;