ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Ψέμα ότι θα μειωθεί η τιμή στο γάλα

ΚΚΕ: Ψέμα ότι θα μειωθεί η τιμή στο γάλα

Την αντίθεσή του στη συμφωνημένη ρύθμιση για το γάλα εκφράζει το ΚΚΕ.

Όπως υποστηρίζει, προσδιορίζεται η ημερομηνία λήξης του προϊόντος «σύμφωνα με τα συμφέροντα των κερδών των μονοπωλίων της γαλακτοβιομηχανίας και όχι τη λαϊκή ανάγκη για φτηνό και ποιοτικό γάλα».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η πρόταση που πρόκειται να υιοθετηθεί για το γάλα «απαξιώνει την ποιότητά του, συρρικνώνει και χτυπάει την εγχώρια γαλακτοπαραγωγή, ενισχύει τις εισαγωγές και την αύξηση της ανεργίας».

«Θύματα», συμπληρώνει, «η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας και ο κλάδος αγελαδοτροφίας γαλακτοπαραγωγής, που ήδη η χώρα είναι ελλειμματική λόγω περιορισμών από την Ε.Ε.».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως «είναι ψέμα ότι με τα μέτρα του ΟΟΣΑ θα μειωθεί η τιμή στο γάλα για τη λαϊκή οικογένεια. Άλλωστε το γάλα υψηλής παστερίωσης με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ημερών είναι ακριβότερο».

«Αυτό που θα γίνει είναι να μειωθεί η τιμή της πρώτης ύλης, με την εισαγωγή φθηνού γάλακτος, που μαζί με τη μείωση στην αμοιβή εργασίας, θα εξασφαλίζει στον γαλακτοβιομήχανο ακόμα μεγαλύτερα κέρδη», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Oι «αντάρτες» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Όλη η αλήθεια για τη συμφωνία με την τρόικα

Έρχονται νέα μέτρα

Είναι καλά στημένο το παιχνίδι

«Αντάρτικο» στις ψηφοφορίες φοβάται το Μαξίμου

Read more: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/421054/sfiggoyn-ta-galata-gia-tin-kyvernisi#ixzz2wbAQ2x1m