ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα πλημμυρίσει η ελληνική αγορά από εισαγόμενο γάλα

ΣΥΡΙΖΑ: Θα πλημμυρίσει η ελληνική αγορά από εισαγόμενο γάλα

«Το σημερινό "ενημερωτικό σημείωμα" του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τη σωρεία διάτρητων επιχειρημάτων και κροκοδείλιων δακρύων για τα συμφέροντα των καταναλωτών δεν πείθει κανέναν και πολύ περισσότερο του κτηνοτρόφους που καταστρέφει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με το φρέσκο γάλα.

«Η καθιέρωση του γάλακτος ημέρας, είναι το απόλυτο τέχνασμα για να βγουν από τη μέση οι μικρές και απομακρυσμένες από τα δίκτυα συλλογής κτηνοτροφικές μονάδες. Προσθέτοντας και το "φρέσκο" γάλα των, άγνωστο ακόμα, πόσων ημερών το μόνο που θα συμβεί είναι να πλημμυρίσει η ελληνική αγορά από εισαγόμενο γάλα», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσθέτει:

«Το τελειωτικό χτύπημα από τους ίδιους ακριβώς που κατάργησαν την αναγραφή της χώρας προέλευσης, είναι το ελληνικό σήμα που από τον ίδιο τον σχεδιασμό του, το μόνο που θα επιφέρει είναι να γίνουν νομότυπες οι παράνομες ελληνοποιήσεις», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

«Πλέον, δεν έχει μείνει η παραμικρή αμφιβολία και στον τελευταίο κτηνοτρόφο, ότι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του καρτέλ του γάλακτος είναι τα μόνα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια. Πολύ σύντομα θα δώσουν την απάντηση και θα ανατρέψουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση της καταστροφής του κτηνοτροφικού κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Ψέμα ότι θα μειωθεί η τιμή στο γάλα