ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λερναία Ύδρα» το πολυνομοσχέδιο για την κυβέρνηση

«Λερναία Ύδρα» το πολυνομοσχέδιο για την κυβέρνηση

-Μεγαλώνει ο κατάλογος των «ανταρτών»

-Για προσωπικές στρατηγικές κάνουν λόγο συνεργάτες του πρωθυπουργού

Έντονες διεργασίες πραγματοποιούνται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενόψει τη κρίσιμης ψηφοφορίας για την συμφωνία με την τρόικα.

Παρά το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν αισιοδοξία για την αίσια έκβαση της ψηφοφορίας, στο Μαξίμου επικρατεί μεγάλος προβληματισμός καθώς καθημερινά οι «αντάρτες» αυξάνονται, ενώ παράλληλα έρχονται στο φως και ορισμένες διατάξεις για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί οι βουλευτές και ζητούν εξηγήσεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή και να ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας, όμως δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση των βουλευτών.

Παράλληλα, το ακριβές περιεχόμενό παραμένει ακόμη άγνωστο, με τους βουλευτές να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τίποτα αν δεν το διαβάσουν και δεν πάρουν απαντήσεις για τα κρίσιμα θέματα.

Την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ρώτησε τον πρόεδρο, βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο, αν έχει υπόψη του πότε θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου.

Η απάντηση του κ. Βλάχου ότι «δεν έχει ενημέρωση» πυροδότησε τις αντιδράσεις των βουλευτών όλων των πτερύγων, με το Θάνο Μωραΐτη του ΠΑΣΟΚ να μιλάει για «μεγάλη ξεφτίλα», αφού «αυτή την ώρα δεν έχει κανείς από μας εικόνα νομοσχεδίου».

vouli-olomeleia-psifos-660 6

Γάλα, φαρμακεία και ταξί τα μεγάλα «αγκάθια»

Ως προς τις επικείμενες ρυθμίσεις, οι αντιδράσεις επικεντρώνονται προς το παρόν στο γάλα, τα φαρμακεία και τα ταξί.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς του αποδίδουν ότι προχωρά στις αλλαγές χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις των επαγγελματιών.

«Οι ρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών. Γι΄ αυτό είμαι και βέβαιος ότι όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν στις λεπτομέρειές τους αυτές τις ρυθμίσεις, θα τις στηρίξουν» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Το κυριότερο μέτωπο παραμένει το γάλα, καθώς αυξάνονται κάθε μέρα οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις ή τάσσονται ανοιχτά επί της πρότασης των κτηνοτρόφων.

Στις 12:00 συνεδριάζει στο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης στο οποίο μετέχουν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος καθώς και κορυφαίοι υπουργοί.

Benizelos Samaras

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο ζήτημα των προτάσεων του ΟΟΣΑ και οι έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν για το γάλα και τα φαρμακεία αναμένεται να τεθούν στην σημερινή σύσκεψη αφού οι μνημονιακές υποχρεώσεις για το δημόσιο ουσιαστικά έχουν «κλειδώσει».

Συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για την στάση ορισμένων βουλευτών κάνοντας λόγο για προσωπικές στρατηγικές την ώρα που η χώρα κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο από την κρίση. «Εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Συνάντηση Χατζηδάκη – Τσαυτάρη

Αργά χθες το βράδυ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετέβη ο Κ. Χατζηδάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αθ. Τσαυτάρη ο οποίος δεν διατηρεί πλέον τις ίδιες ενστάσεις που είχε αρχικά για το γάλα, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο του τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Χαρακόπουλο.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην συνάντηση δεν ήταν παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος δεν είχε κληθεί, παρά το γεγονός πως εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο του.

Διαβάστε επίσης:

Μετρούν… κουκιά στην κυβέρνηση – Άνοιξαν και νέα μέτωπα!

Προσπάθειες για να μην χυθεί το γάλα απ’ την καρδάρα

Σαμαράς και Βενιζέλος σε αναζήτηση εξόδου από το αδιέξοδο του γάλακτος

Χαρακόπουλος:Καλοδεχούμενη κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία για το γάλα

«Πυρά» του προέδρου της Ένωσης Κτηνοτρόφων κατά των πολυεθνικών

Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας «μιλούν» οι κτηνοτρόφοι

Κασσής: Δεν ψηφίζω για το γάλα

«Σφίγγουν τα γάλατα» για την κυβέρνηση

Oι «αντάρτες» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

«Αντάρτικο» στις ψηφοφορίες φοβάται το Μαξίμου