ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Γεροντόπουλου στις ΗΠΑ

Επίσκεψη Γεροντόπουλου στις ΗΠΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος ξεκίνησε την τετραήμερη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Aμερικής από το Σικάγο, όπου επισκέφθηκε την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία, ενημερώθηκε από τους καθηγητές και τους υπεύθυνους του ελληνικού σχολείου για τη λειτουργία του, συζήτησε με τους μαθητές και παρακολούθησε θεατρική παράσταση.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεροντόπουλος παρέστη στην εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής σημαίας που πραγματοποιήθηκε στο Daley Plaza, κατέθεσε στεφάνι, παρουσία αντιπροσωπείας Ελλήνων Ολυμπιονικών, που ταξίδεψαν από την Ελλάδα καλεσμένοι της ελληνικής κοινότητας του Σικάγο, για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου.

Ακολούθησε συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με τον Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο κ. Γεροντόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το σημαντικό ποιμαντικό έργο που επιτελείται διαχρονικά στην περιοχή από την Εκκλησία και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό.

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε, ακολούθως, το Ελληνικό Μουσείο στην περιοχή Greek Town, όπου εκτίθενται φωτογραφίες και αντικείμενα σχετικά με τη μετανάστευση των Ελλήνων στις ΗΠΑ.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε, στη συνέχεια, συνάντηση στην προξενική κατοικία με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας του Σικάγου για θέματα και προβλήματα της ομογένειας και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και για ζητήματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν τον Απόδημο ελληνισμό.

Σήμερα, Σάββατο 29 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, δεύτερο και τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.