ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαρνιέ: Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο

Μπαρνιέ: Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στη δημοσιονομική της προσαρμογή, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της απογευματινής συνεδρίασης του Ecofin, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο και η οικονομία της σε φάση επανεκκίνησης.

Μιλώντας γενικότερα για την τραπεζική ενοποίηση σε επίπεδο ΕΕ ο κ. Μπαρνιέ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εργαζόμαστε σκληρά ώστε να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο κανονισμών προκειμένου να μην υπάρχει καμία επιμέρους αγορά του χρηματοπιστωτικού τομέα που να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα είπε.

Ο Επίτροπος Μπαρνιέ έκανε λόγο για ανάγκη επίσπευσης της ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε καύσιμα, πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων σε επίπεδο ΕΕ, πρόσθεσε και αναφέρθηκε σε επιμέρους εξειδικευμένες πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται σε επίπεδο ΕΕ, δίνοντας έμφαση στην διαφάνεια και στην τυποποίηση των εναλλακτικών λύσεων - προϊόντων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας:Μέσα στους επόμενους δυο μήνες η Ελλάδα θα βγει στις αγορές

Συνάντηση Σαμαρά - Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση Β. Σόιμπλε με Κ. Χατζηδάκη

Τα μηνύματα των ξένων μετά το πολυνομοσχέδιο και το Eurogroup

Στουρνάρας: Αν συνεχιστεί η ανάκαμψη δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο

Σόιμπλε: Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει

Ρεν: Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα είναι δυνατό να βγει στις αγορές

Tα χαμόγελα της... ευτυχίας στο Ζάππειο (pics)