ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν

Σαμαράς: Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters τόνισε ότι τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν για την Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι πλέον η χώρα εξετάζει την έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρις μήνες.

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας της περιοχής και ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από την Ελλάδα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ότι αφορά το χρόνο που η Ελλάδα θα βγει στις αγορές ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

«Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή της ανοδικής καμπύλης» τόνισε για να συμπληρώσει ότι «οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ»

«Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει αλλάξει επίσης. Μια νέα ψυχολογία και ένα νέο κλίμα εμφανίζονται στην Ελλάδα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Κερδίζουμε τη μάχη, με τις θυσίες μας