ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρες στη Βουλή για την έξοδο στις αγορές

Κόντρες στη Βουλή για την έξοδο στις αγορές

Η έξοδος της χώρας στις αγορές βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, με την κυβέρνηση να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για συνεχή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της χώρας, και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για προεκλογικά και στημένα τεχνάσματα.

«Από το πρωί έχουμε θρήνο, πανικό. Η χώρα βγαίνει στις αγορές και κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Έχετε αρχίσει την υπονόμευση της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, επικρίνοντας έντονα την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είπε, μονίμως υποβαθμίζει τις επιτυχίες, καταστροφολογεί, ενώ δεν καταθέτει καμία πρόταση.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για πρωτοφανείς ύβρεις που έχει εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν την απαξίωση της εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για την πιο ακριβή προεκλογική καμπάνια της ΝΔ σε βάρος της χώρας, ενώ, ο Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας στις αγορές «πλασματική, σκηνοθετημένη καλοστημένη και ακριβοπληρωμένη απάτη», σε μια προσπάθεια παγίδευσης της ψήφου του ελληνικού λαού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βρίσκεται σε πανικό και αδιέξοδο και για αυτό κάνει απονενοημένα διαβήματα πιστεύοντας ότι θα βρει σανίδα σωτηρίας. «Άρον-άρον, με μια βεβιασμένη κίνηση κάνει την έξοδο στις αγορές, για να το χρησιμοποιήσει ως χαρτί αποπροσανατολισμού για την υπόθεση Μπαλτάκου» είπε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε:

«Κοροϊδεύετε και ληστεύετε τον ελληνικό λαό. Σπεύδετε προεκλογικά να βγείτε στις αγορές με 5ετή δανειοδότηση και με επιτόκιο πάνω από 5%. Τα διάτρητα προεκλογικά σας επιχειρήματα πέφτουν στο κενό. Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν με αυτά που προπαγανδίζετε, γιατί ο Έλληνας πολίτης ζει καθημερινά τον εφιάλτη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι απαξιώνει συνεχώς κάθε επιτυχία της χώρας.

«Αν κάποιος βιάζεται, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Βιάζεται να έρθει η Κυριακή του Θωμά. Είστε οι άπιστοι Θωμάδες. Μην διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα. Δείτε καλύτερα πώς θα τοποθετείτε στη νέα οικονομική πραγματικότητα της χώρας γιατί τέτοια είναι η έξοδος στην διεθνή αγορά», σημείωσε, απαντώντας στις αιτιάσεις των στελεχών του της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να βγει στις αγορές για επικοινωνιακούς προεκλογικούς λόγους και κατέληξε:

«Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε μεμψιμοιρούμε. Θέλει πολύ δουλειά για να βγούμε από την κρίση. Δεν τάξαμε όμως άλλες συνταγές. Την αλήθεια είπαμε στον ελληνικό λαό. Τώρα, χρειάζεται ήρεμα, δημοκρατικά και νηφάλια να συζητήσουμε για το πού ακριβώς βρίσκεται η χώρα. Δεν πάμε στις εκλογές με το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

«Η περίφημη έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές αξιοποιείται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και δεν απαλείφει το πραγματικό γεγονός ότι το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ. Αυτό και μόνο, μαζί με τα εκατομμύρια ανέργων, αποδεικνύουν την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.

«Δεν πρέπει το αποτέλεσμα της θυσίας του ελληνικού λαού να υπακούει σε επικοινωνιακές τακτικές. Δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί. Πρέπει να αντιμετωπίζεται η κατάσταση της χώρας με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης και προσέθεσε: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βουλιάζουν και βάζουν λουκέτο η μία πίσω από την άλλη αλλά και η σημερινή ογκώδης συγκέντρωση των εργαζομένων δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς. Πρέπει με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση της χώρας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε «τεράστια απάτη και φούσκα το σημερινό πανηγύρι για δήθεν έξοδος στις αγορές», προσθέτοντας ότι «τα δύο κόμματα της κλεπτοκρατίας θα πρέπει να πάνε και να μιλήσουν για τις δήθεν επιτυχίες τους στα εκατομμύρια των ανέργων και στα παιδιά με πανεπιστημιακά πτυχία που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η έξοδος της χώρας στη διεθνή αγορά είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει τη βάρβαρη πολιτική που έχει επιβάλει η ΕΕ και επικρατεί στους ευρωπαϊκούς λαούς, και «δεν θα απαλλάξει τους έλληνες πολίτες από τη φτώχια και την εξαθλίωση, ούτε από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό».

«Δεν θα απαλλαγούμε από το μνημόνιο. Η ΕΕ έχει καθιερώσει μόνιμα μνημόνια. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάκαμψη και πρόοδος στα ελληνικά νοικοκυριά», τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Οι 24 ώρες που θα κρίνουν το νέο μνημόνιο!

Με στόχο 2,5 δισ. ευρώ ανοίγει το βιβλίο προσφορών

Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές

Το παιχνίδι πίσω από την επιστροφή στις αγορές

Αγορές, ΕΣΠΑ και Μέρκελ στην επικοινωνιακή φαρέτρα της κυβέρνησης

Bloomberg: Την Πέμπτη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές