"Είμαστε στην εντατική"

Newsbomb

"Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις" είπε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός..

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε στην εντατική», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας, πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση.

«Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να απαλλάξουμε την κοινωνία από τις παθογένειες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάνοντας ενέσεις αισιοδοξίας στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «γλιτώσαμε τα χειρότερα».

Επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να αλλάξει την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα παραδώσουμε ποτέ τα όπλα» για να εισπράξει το χλιαρό χειροκρότημα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Διακήρυξε επίσης πως "θα προχωρήσει με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα μας".

Ο κ. Παπανδρέου, αφού τόνισε ότι το στοίχημα είναι η υγιής ανάπτυξη διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους. «Αν δεν γίνουμε λιγότερο σπάταλοι και περισσότερο παραγωγικοί, θα ζούμε συνέχεια με δανεικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στη ΝΔ, αναφέροντας πως ο λογαριασμός πριν 18 μήνες δεν έβγαινε με τίποτα. «Αν συνεχίζαμε όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί και δεν θα πληρώναμε μισθούς και συντάξεις», υπερτόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Μουδιασμένοι οι βουλευτές

Διάχυτη είναι η αγωνία των βουλευτών για τις εξελίξεις, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις τους.Ο κ.Παναγιώτης Κουρουπλής ζήτησε ριζικό ανασχηματισμό και είπε «Πρόεδρε δεν αρέσουμε» υπενθυμίζοντας τα λόγια της Μελίνας Μερκούρη στον Α. Παπανδρέου.

«Αντιμετωπίζουμε το θέμα της έγκαιρης αναδιάρθρωσης. Δεν προσφέρεται για επιπόλαιη συζήτηση, οι οφειλέτες αν αποφασίσουν μόνοι τους προαναγγέλλουν χρεοκοπία,'' σημείωσε ο κ. Γιώργος Φλωρίδης. Πρόσθεσε πως "αν δεν μπορούμε να πάμε αποφασισμένα ξεκάθαρα και συντεταγμένα τότε να το πούμε και να πάμε στο λαό.''

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος είπε, πως η αναδιάρθρωση για πολλούς μοιάζει αναπόφευκτη. «Οι μεταρρυθμίσεις μας έμειναν στην κορυφή, υπάρχουν συγκεχυμένες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση, το μοντέλο διακυβέρνησης έχει αποτύχει», σημείωσε ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης.

Η κα. Σούλα Μερεντίτη εκτίμησε, πως υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη, που απαξιώνουν την πορεία των βουλευτών.

Αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved