Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον Αλβανό Πρωθυπουργό

Newsbomb

«Η επίσκεψη του κ. Μεϊμαράκη ενισχύει τις γέφυρες της περιφερειακής συνεργασίας και των κοινών σχεδίων ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της περιοχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Ο κ. Ράμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ατζέντας της Αλβανίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, τόνισε ότι ένας από τους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, είναι η Αλβανία μέχρι τον Ιούνιο να λάβει μια θετική απάντηση για την παροχή του καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε θέματα περιφερειακών εξελίξεων, και τονίστηκε ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, εξυπηρετεί την ευημερία τους, καθώς και τη διατήρηση και ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο κ. Μεϊμαράκης συμμετείχε στη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων των χωρών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής - Ιονίου, την προεδρία της οποίας από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έχει η Αλβανία.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη του προέδρου της Βουλής στα Τίρανα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved