ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιακαλής: Το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να αποτελεί «υγρό τάφο»

Γιακαλής: Το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να αποτελεί «υγρό τάφο»

Το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να αποτελεί τον «υγρό τάφο» εκατοντάδων συνανθρώπων μας, αναφέρει ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής για την τραγωδία στα ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο και ζητάει από την Ελληνική Προεδρία να καταδείξει το μέγεθος του ζητήματος στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

«Το Βόρειο Αιγαίο, εμείς οι κάτοικοι των νησιών του, γινόμαστε μάρτυρες ξανά μίας πολύνεκρης τραγωδίας μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή αυτή τη φορά του Αγίου Κωνσταντίνου της Σάμου. Δεν υπάρχει πλέον όμως χώρος για θλίψη. Η θλίψη μας, μετατρέπεται σε οργή. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλα λόγια συμπαράστασης. Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουμε ακούσει άλλα τόσα. Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι υπόθεση όλης της Ευρώπης και δεν αρκούν πια δηλώσεις «κατανόησης». Είναι υποχρέωσή της να το αντιληφθεί στην ουσία του και επιτέλους να δραστηριοποιηθεί», αναφέρει στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης.

«Στη σημερινή συγκυρία, η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει τον ουσιαστικό της ρόλο και να καταδείξει το μέγεθος του ζητήματος στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να αποτελεί τον «υγρό τάφο» εκατοντάδων συνανθρώπων μας», υπογραμμίζει ο κ. Γιακαλής.

Διαβάστε επίσης:

Τραγικός ο απολογισμός του ναυαγίου στη Σάμο

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στη Σάμο