ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου: Οικονομική και εθνική αναγέννηση ή πολιτικός μεσαίωνας

Καράογλου: Οικονομική και εθνική αναγέννηση ή πολιτικός μεσαίωνας

To διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι “οικονομική και εθνική αναγέννηση ή πολιτικός μεσαίωνας” επισήμανε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στη Θέρμη.

Κάλεσε τους παρευρισκομένους να μην παρασυρθούν “από ψευτοδιλήμματα τύπου Μέρκελ ή Τσίπρας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις ευρωεκλογές δεν επιτρέπεται καμία χαλαρότητα, δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσουμε το μέλλον της πατρίδας μας. Καλούμαστε να διαλέξουμε ποια Ελλάδα θέλουμε, καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στο καινούριο και στο σαθρό χθες, ανάμεσα στην πολιτική υπευθυνότητα και στην πολιτική εξαπάτηση, ανάμεσα στη σταθερότητα και στην άκρατη παροχολογία, ανάμεσα στο όραμα και στη μιζέρια” τόνισε με έμφαση ο κ. Καράογλου.

Περαιτέρω, επισήμανε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν καρπούς, σημειώνοντας παράλληλα πως “η επιτυχία της Ελλάδας οφείλεται στο τρίπτυχο πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και έξοδος από την κρίση». «Εμείς κάναμε τα μεγάλα και σημαντικά βήματα που μας αναλογούσαν, τώρα ήρθε η σειρά των υπόλοιπων Ευρωπαίων να διανύσουν τη δική τους απόσταση και να αγκαλιάσουν το ελληνικό θαύμα, το οποίο σηματοδοτεί την Ευρώπη που αντιστέκεται”, πρόσθεσε.

Άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη συνιστώσα του “είναι η διγλωσσία που τη μια ημέρα μας θέλει εντός ευρώ, την άλλη μιλά για επιστροφή στη δραχμή και την τρίτη μας θέλει εκτός ΝΑΤΟ”.

Χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “κακό copy paste του παρελθόντος, που βρίσκεται σε ιδεολογική σύγχυση". “Η Ελλάδα προχωρά μπροστά με γοργά βήματα και δεν γυρίζει ξανά το κεφάλι προς τα πίσω. Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαδικασία fast forward κ. Τσίπρα”, κατέληξε ο κ. Καράογλου.