ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate – Τσίπρας: Δίκαιη κατανομή των μεταναστών μεταξύ κρατών

Debate – Τσίπρας: Δίκαιη κατανομή των μεταναστών μεταξύ κρατών

Οξύμωρο χαρακτήρισε το γεγονός πως η ΕΕ θέλει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, τη στιγμή που συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις εκεί όπου δημιουργούνται εστίες μετανάστευσης, όπως στο Αφγανιστάν ή στη Λιβύη, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ντιμπέιτ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έτσι οι άνθρωποι, πρόσθεσε, που δεν έχουν άλλη προοπτική στη ζωή τους, επιλέγουν να φύγουν, αναζητώντας καλύτερη ζωή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο να έχει μετατραπεί η Μεσόγειος σε νεκροταφείο, ενώ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Δουβλίνο ΙΙ και υπέρ της δίκαιης κατανομής των μεταναστών μεταξύ των κρατών-μελών.

Σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά σύμβολα στην Ευρώπη, αν πρέπει να τοποθετούνται στα δημόσια κτίρια ή αν οι γυναίκες μπορούν να φορούν μαντίλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι κάθε πολίτης που ζει σε μια χώρα-μέλος πρέπει να σέβεται τους συνταγματικούς κανόνες και κάθε κράτος να σέβεται τις πεποιθήσεις των πολιτών.

Είναι επικίνδυνο, επισήμανε, να υπάρξει ένα κύμα αναχρονισμού και συντηρητισμού, κυρίως γύρω από θρησκευτικά θέματα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, και ως παράδειγμα εξέφρασε την αντίθεσή του στην απαγόρευση των αμβλώσεων στην Ισπανία, κάτι που, όπως υποστήριξε, «πρέπει να αποτρέψουμε».

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Υπέρ διπλωματικής λύσης στην Ουκρανία