ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουκουλόπουλος: Ιδρυτικό συνέδριο της Κεντροαριστεράς το Φθινόπωρο

Κουκουλόπουλος: Ιδρυτικό συνέδριο της Κεντροαριστεράς το Φθινόπωρο

Στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουκουλόπουλος προτείνει ιδρυτικό συνέδριο της κεντροαριστεράς το φθινόπωρο με κάλεσμα και στους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι η ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσει δημοσίως θα απευθύνεται και στη ΔΗΜΑΡ και στο Ποτάμι, ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του κόμματος για το περιεχόμενό της.

«Η πρόταση για το ιδρυτικό γεγονός του φθινοπώρου θα βγάλει την κεντροαριστερά από τη γωνία και θα τη βάλει στο επίκεντρο του πολιτικού συστήματος της χώρας» σημειώνει ο κ. Κουκουλόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Σε ό, τι αφορά τους αποδέκτες ο ίδιος επισημαίνει ότι θα είναι «προφανώς το ΠΑΣΟΚ, όλες οι κινήσεις που μετέχουν στην Ελιά, η κίνηση των 58, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι αλλά και άλλες κινήσεις, όλοι έχουν τη δική τους θέση».

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι την πλειοψηφία σε αυτό το συνέδριο πρέπει να την έχει η κοινωνία. Μάλιστα, ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό το κάλεσμα θα αφορά «τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, περιφερειάρχες, αλλά και σε δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, σε όλους αυτούς που κρίθηκαν από τον λαό».

«Πρέπει το μήνυμα να είναι πολύ ισχυρό και μια επιλογή μόνο μπορεί να το στείλει: Να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στην κοινωνία για να φύγουμε από την ιστορία των προσωπικοτήτων και των κινήσεων. Οι προσωπικότητες πρέπει να έχουν τη δική τους θέση σε αυτό το συνέδριο, αλλά η κοινωνία να έχει τον πρώτο λόγο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Κουκουλόπουλος εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την Κυριακή ένα μεγάλο στοίχημα, το στοίχημα των πολιτικών πρωτοβουλιών για να ενώσουμε τους Έλληνες και να ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολύ λάθος» την ανάγνωση που κάνει «γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν δίνει κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το θέμα του ανασχηματισμού και την παρουσία του κ. Στουρνάρα στο οικονομικό επιτελείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «διαχρονικά το οικονομικό επιτελείο μέσα στην κρίση σε γενικές γραμμές τα έχει πάει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Αποτελέσματα: Ο Βενιζέλος πήρε παράταση… αλλά για πόσο;