ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος: Δημοσίως διαψεύδει, υπογείως πιέζει για υπουργείο

Α. Λοβέρδος: Δημοσίως διαψεύδει, υπογείως πιέζει για υπουργείο

Την πιθανολογούμενη υπουργοποίησή του διαψεύδει από την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν φούντωσαν δυσοίωνα κατά πολλούς σενάρια, για επιστροφή του σε υπουργική θέση.


Καθώς η φημολογία εντεινόταν, πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν έντρομοι τη θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Εργασίας, κατά την οποία τα εργασιακά δικαιώματα δέχτηκαν σαρωτική επίθεση, όπως και τη θητεία στο υπουργείο Υγείας, όταν έβαλε τις βάσεις για την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού, υπογράφοντας μεταξύ άλλων τον -χαρακτηρισμένο από γιατρούς- «ανθρωποκτόνο» νόμο συνταγογράφησης δραστικής ουσίας.

Η πρώτη διατυπωμένη δημοσίως αντίδραση -γιατί πολλά λέγονται χαμηλόφωνα μέχρι στιγμής από κορυφαία στελέχη κυρίως της ΝΔ- ήρθε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι δίνει την εντύπωση πως θέλει να «σώσει το τομάρι του».

«Σε προσωπικό επίπεδο, αν μιλήσω με τον Ανδρέα, θα του πω ότι δεν πρέπει να δώσει την αίσθηση ότι έκανε όλη αυτήν τη διαδρομή για να πάρει ένα υπουργείο. Δεν είναι καλή εικόνα, δεν τιμά τον ίδιο τον Ανδρέα αυτό. Δεν θα έκανα ποτέ μία κίνηση η οποία θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι έχει σαν στόχο να σώσω τον εαυτό μου, το τομάρι μου», ανέφερε ο κ. Ντόλιος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως, διατείνεται ότι δεν έχει κάνει την «παραμικρή συζήτηση», ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά ούτε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Κι ούτε και σκέπτομαι και το παραμικρό, στο βαθμό που δεν έχει επικαιροποιηθεί η πολιτική που θα ασκήσει η κυβέρνηση συνεργασίας» δηλώνει. Σπεύδει δε να υπενθυμίσει ότι είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο κ. Λοβέρδος ισχυρίζεται ότι αν δεν αναθεωρηθεί η προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν συζητάει ενδεχόμενο υπουργοποίησης, για να μην υπάρξουν «παρεξηγήσεις ότι είμαστε ταυτισμένοι με τη Νέα Δημοκρατία»!

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή, αφού τα μέτρα στα οποία έβαλε την υπογραφή του όντας μνημονιακός υπουργός, ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις πολιτικές λιτότητας και αποσάθρωσης του εργασιακού πλαισίου και της υγείας, που ζητούσε η τρόικα.

Πάντως, όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Λοβέρδος να εμφανιστεί αμέτοχος μυστικών συνεννοήσεων, οι πληροφορίες τον θέλουν να διεκδικεί σθεναρά το υπουργείο Ανάπτυξης στον επικείμενο ανασχηματισμό. Η πίεση μάλιστα που φέρεται να ασκεί είναι τόσο μεγάλη, ώστε να έχει δημιουργήσει τεταμένο κλίμα μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου και δυστοκία στο σχεδιασμό του ανασχηματισμού. Από τη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ίσως φανεί αν ο πρωθυπουργός θα υποκύψει στις πιέσεις Λοβέρδου ή θα ακούσει τα «γαλάζια» στελέχη που έχουν ανέβει στα κάγκελα...

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνική κρίση στον ανασχηματισμό-παρωδία! - Δεν τα βρίσκουν Σαμαρας - Βενιζέλος

Το υπουργείο Ανάπτυξης απαιτεί ο Λοβέρδος!

Επιστρέφουν στο... μαντρί Λοβέρδος και Αηδόνης

Επιβραβεύει τον «υπονομευτή» της υγείας ο Σαμαράς...Πόσο πιο κάτω πια;