ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν Μιχελάκης – Ντινόπουλος στην παράδοση – παραλαβή του ΥΠΕΣ

Τι είπαν Μιχελάκης – Ντινόπουλος στην παράδοση – παραλαβή του ΥΠΕΣ

Σε καλό κλίμα και με διάθεση αυτοκριτικής πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών η τελετή παράδοσης – παραλαβής μεταξύ του απερχόμενου υπουργού κ. Γιάννη Μιχελάκη και του νέου κ. Αργ. Ντινόπουλου.

«Δεν προχώρησαν όλα όπως θα θέλαμε. Είναι γνωστά και τα γεγονότα και τα αίτιά τους» σημείωσε ο απελθών υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου στον Αργύρη Ντινόπουλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στο έργο που έφερε εις πέρας κατά τη διάρκεια της βραχύχρονης παραμονής του (ένα χρόνο). Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ρύθμιση των οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους, στην εξασφάλιση κονδυλίων για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και για τη θέρμανση σχολικών μονάδων, στην επίλυση του προβλήματος για τη μεταφορά μαθητών.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, στην προώθηση της Εθνικής Στρατηγικής για τους Έλληνες Ρομά και στην ψήφιση του «Κώδικα Μετανάστευσης». Τόνισε ότι επί υπουργίας του προωθήθηκε ο μηχανισμός της εθελοντικής κινητικότητας χωρίς απολύσεις στην αυτοδιοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια που είναι έτοιμα προς κατάθεση στη Βουλή, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τη ψήφο ομογενών, στο νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΜΚΟ και στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και τήρησης ληξιαρχικών πράξεων.

Στη συνέχεια ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επισήμανε την μακρά, επαγγελματική σχέση και φιλία που τον συνδέει τον κ. Μιχελάκη ως δημοσιογράφοι. Όπως είπε, η σχέση αυτή «σφυρηλατήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι γνωστό πόσο αμείλικτος είναι ο ανταγωνισμός και δεν συγχωρεί λάθη».

«Θα σπρώξουμε το κάρο από τη λάσπη για να βγάλουμε από το αδιέξοδο την πατρίδα για μια καλύτερη κοινωνία» είπε και πρόσθεσε ότι γνωρίζει την αγωνία των αυτοδιοικητικών και πως τα προβλήματα είναι πιο οξυμένα. Έστειλε το μήνυμα ότι η πόρτα και τα τηλέφωνα είναι πάντα διαθέσιμα, ασχέτως πολιτικής παράταξης και πρόσθεσε ότι «με τη βοήθεια του προσωπικού του υπουργείου και τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι συνεπής στο έργο του, όπως ήταν και κατά τη βραχύβια θητεία του ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και σημείωσε ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υφυπουργός κ. Γιώργος Ντόλιος επισήμανε ότι ξανάρχεται στο υπουργείο Εσωτερικών με «παρακαταθήκη τις αρχές και τους κανόνες» που διέπουν τη λειτουργία του όπου κι αν υπηρέτησε. «Το προσωπικό με ξέρει. Είμαι ο ίδιος. Δεν θα αλλάξω. Βασική αρχή μου είναι η συνεργασία» είπε και πρόσθεσε ότι από τη νέα του θέση συνεργάζεται με παλιούς γνώριμους.

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος σημείωσε ότι είχαν μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Μιχελάκη και τόνισε: «Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις. Και αυγά σπάσαμε και ομελέτα κάναμε και δεν τα πήγαμε και άσχημα».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Νέα μέρα για την Ελλάδα – Στόχος να βγούμε από την κρίση