«Μαχαίρι» στα προνόμια των βουλευτών που βαρύνονται με κακουργήματα

NEWSBOMB

«Μαχαίρι» στα προνόμια των βουλευτών που βαρύνονται με κακουργήματα

«Μαχαίρι» στα προνόμια των βουλευτών που βαρύνονται με κακουργήματα, ακόμη και πλημμελήματα, βάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης με διάταξη νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη βουλή από τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σε περίπτωση μάλιστα, αμετάκλητης καταδίκης τα προνόμια που περιλαμβάνουν τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, αυτοκίνητα, εισιτήρια, επίδομα οργάνωσης γραφείου κλπ. κόβονται οριστικά.

Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης «ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» που οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όταν η Ολομέλεια είχε διακόψει τις εργασίες της ενόψει της έναρξης των θερινών τμημάτων στις 17 Ιουνίου.

Πρόκειται για το άρθρο 38 που αναφέρει ότι «η αμετάκλητη παραπομπή βουλευτή εν ενεργεία στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου για οποιαδήποτε κακούργημα και για τα πλημμελήματα της κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης, κοινής ή στην υπηρεσία, εκβίασης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων, ψευδούς βεβαίωσης, ψευδορκίας και ψευδούς κατάθεσης, παραπλάνησης σε ψευδορκία, ψευδούς καταμήνυσης, απιστίας δικηγόρου, απιστίας περί την υπηρεσία, δωροδοκίας, συκοφαντικής δυσφήμισης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαγωγής εγγράφου, παράβασης υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας και τυχερών παιχνιδιών, επιφέρει αυτοδικαίως την αναστολή των συνδεόμενων αμέσως με την βουλευτική ιδιότητα ατελειών και προνομίων. Η αμετάκλητη καταδίκη αυτού για τα ίδια εγκλήματα συνεπάγεται την οριστική στέρηση των ατελειών και των προνομίων αυτών».

Διαβάστε επίσης:

Οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ βγάζουν στη «σέντρα» τον Γεωργίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved