ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ένας είναι ο πρωθυπουργός», διαμηνύει ο Σαμαράς…

«Ένας είναι ο πρωθυπουργός», διαμηνύει ο Σαμαράς…

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο απ’ τις τελευταίες –μετά τον ανασχηματισμό- κινήσεις και πρωτοβουλίες του αντιπροέδρου Β. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ειδικά έχει εξοργίσει τον Αντ. Σαμαρά η τοποθέτηση του Βενιζέλου στη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς οι οποίοι ανήκουν στην Ελιά, με την οποία τους κάλεσε να… αναφέρονται κατευθείαν στον ίδιο (!) για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, για τις όποιες διαφωνίες με τους συναδέλφους τους της Ν.Δ., καθώς και για οποιοδήποτε σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με τις κυβερνητικές τους δραστηριότητες!

Ο Αντ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητώντας με συνεργάτες του τόνισε ότι «ένας είναι ο πρωθυπουργός».

Και πρόσθεσε, ότι στην επόμενη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρό του θα του θέσει αυτό το θέμα.

Μάλιστα συνεργάτης του, ο οποίος ασχολείται με τα επικοινωνιακά, τόνισε πως με τέτοιες τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το παίζει «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

Ο ίδιος απέδωσε όλες αυτές τις κινήσεις του Βενιζέλου στο «άγχος πολιτικής επιβίωσης» που –όπως υπογράμμισε- τον διακατέχει καθώς και στο φόβο του για πιθανές εκλογές τους επόμενους μήνες, εφόσον δεν συγκεντρωθεί η «Προεδρική πλειοψηφία» των 180 βουλευτών.

Επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο απ’ τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και κάτι άλλο ου είπε ο αντιπρόεδρος στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή «πρέπει να δίνουν το στίγμα του προοδευτικού προσήμου της κυβέρνησης», λες και η κυβέρνηση αποτελείται από… δύο αυτόνομες ομάδες!

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, «αρκετά τον έχουμε βοηθήσει τον Βενιζέλο προκειμένου να ξεπεράσει την έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση και να επιβιώσει πολιτικά στις ευρωεκλογές, δεν θα τον κάνουμε… δεύτερο πρωθυπουργό, ούτε τιμητή της κυβέρνησης»!

Και είμαστε μόλις ελάχιστες μέρες μετά τον ανασχηματισμό που υποτίθεται ότι θα έφερνε… νέα πνοή και δυναμική στην κυβέρνηση και μάλιστα μετά από μια σοβαρή εκλογική ήττα…

Διαβάστε επίσης:

Μυρίζει «μπαρούτι» στην κυβέρνηση

Μοιράζουν ψίχουλα προς… άγραν βουλευτών

Ο... καλός, ο κακός κι ο άσχημος της κυβέρνησης