ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος- Κουκουλόπουλος: Οι «όψιμοι σοσιαλιστές»

Λοβέρδος- Κουκουλόπουλος: Οι «όψιμοι σοσιαλιστές»

Σε κατάσταση... παράκρουσης είναι τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τρέμουν τις εκλογές αλλά την ίδια στιγμή με πολιτικους θεατρινισμούς προσπαθούν να τονώσουν το... "φιλολαϊκό" τους προφίλ: πότε τσαμπουκαλευόμενοι προς άγρα ψήφων (βλέπε Λοβέρδος) ενάντια σε μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν προσυπογράψει με την ψήφο τους στη Βουλή (βλέπε διαθεσιμότητα), και πότε με παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις (βλέπε Κουκουλόπουλος) θυμούμενοι όψιμα το πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό παρελθόν τους με το να ξιφουλκούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που παρομοίως έχουν ψηφίσει οι ίδιοι άνθρωποι και πάλι στην Βουλή.

Όλο αυτό το "μπάχαλο" που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ με άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία της κυβέρνησης δίνοντας την εικόνα διάλυσης με άλλα πράγματα να λένε οι γαλάζιοι και άλλα οι πράσινοι υπουργοί, προβληματίζει σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Πρωθυπουργικό περιβάλλον εκτιμούν ότι τέτοιες συμπεριφορές εκπορεύονται σε μεγάλο βαθμό από το άγχος και την αγωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποδείξουν τον δήθεν κοινωνικό ρόλο τους μέσα στην κυβέρνηση. Το ερώτημα όμως που τίθεται στο πίσω μέρος του μυαλού και του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι το "μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η κατάσταση;".

Όσο κι αν γίνονται καθημερινά προσπάθειες να μαζευτούν τα ασυμάζευτα όπως έγινε στην περίπτωση Λοβέρδου ώστε να μην επιβεβαιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για φαινόμενα προεκλογικής παράλυσης της κυβέρνησης, το βέβαιο είναι ότι η πορεία που έχει χαραχθεί από το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται φθοροποιός συνολικά για τον κυβερνητικό σχηματισμό.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως σε κατ ιδίαν συζητήσεις επιδοκιμάζουν την στάση των πράσινων Υπουργών θεωρώντας ότι έτσι σηματοδοτείται μία στροφή του κόμματος στις παραδοσιακές τάξεις των ψηψοφόρων που το στήριζαν και σήμερα έχουν μετατοπιστεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το παράδοξο είναι ότι ο Βενιζέλος είναι αυτός που δίνει πρώτος το μήνυμα προς τους Υπουργούς του να συνεχίζουν στην ίδια στρατηγική της πλήρους εναντίωσης με όσα κρίνεται ότι έχουν για το ΠΑΣΟΚ και για τους ίδιους πολιτικό κόστος.

Φυσικά η εικόνα αυτή προξενεί σοβαρές αναταράξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο, με τα στελέχη και τους Υπουργούς της ΝΔ να πνέουν μένεα κατά των... "τσαμπουκαλίδων" Υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Και ίσως όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα από τα βασικότερα ερωτήματα που θέτουν μεταξύ τους αναφερόμενοι στα παραδείγματα των Λοβέρδου και Κουκουλόπουλου είναι "αν θα πρέπει να τους αφήνουμε να το παίζουν μάγκες στις πλάτες μας". Προβληματισμός που είναι διάχυτος τα τελευταία 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου...

Διαβάστε επίσης:

Ο Λοβέρδος... θυμάται!

Για πόσο χαχόλους μας περνάνε;