ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμητικές διακρίσεις σε αστυνομικούς της ΕΚΑΜ από τον Β. Κικίλια

Τιμητικές διακρίσεις σε αστυνομικούς της ΕΚΑΜ από τον Β. Κικίλια

Τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους άνδρες της ΕΚΑΜ που συμμετείχαν στην καταδίωξη των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, πέρσι, στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, θα δοθούν με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να απονεμηθούν οι σχετικές τιμές μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Την εντολή αυτή έδωσε σήμερα ο υπουργός, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ στο Γουδί, όπου είχε συνάντηση με τον διοικητή και τους άνδρες της Μονάδας και ενημερώθηκε για θέματα που τους απασχολούν. «Είναι αδιανόητο να μην έχουν τιμηθεί οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, που συμμετείχαν σε μία τόσο μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση, από την ελληνική Πολιτεία και ειδικά από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση είχε ξεκινήσει από τις 22 Μαρτίου 2013, ενώ στις 21 Ιουλίου 2013, στη Βροσίνα Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκε θανάσιμα ο δραπέτης φυλακών Μαριάν Κόλα. Στην επιχείρηση αυτή είχε τραυματιστεί σοβαρά και ένας αστυνομικός των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο υπουργός ευχαρίστησε του άνδρες της ΕΚΑΜ και για την στενή συνεργασία τους με τους λιμενικούς στην πρόσφατη εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος ηρωίνης και τόνισε: «Το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους αστυνομικούς είναι να τους τιμήσουμε για την αυταπάρνησή τους».