Νέες κλήσεις σε απολογία για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό

Newsbomb

Νέες κλήσεις σε απολογία για την ερχόμενη Παρασκευή προς τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Ιωάννη Λαγό απέστειλαν οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της «εγκληματικής δράσης της οργάνωσης».

Οι κλήσεις αφορούν σε συμπληρωματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους πλην αυτών για τις οποίες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ειδικότερα, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός θα απολογηθούν για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Χρήστος Παππάς αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση και των τριών είναι να μη ζητήσουν προθεσμία - όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο- προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή αλλά να απολογηθούν.

Ο κύκλος της ανάκρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, τις επόμενες ημέρες οπότε θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία και οι Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος για τους οποίους η Βουλή έχει άρει επίσης τη βουλευτική τους ασυλία για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Επιπλέον, ο Νίκος Μίχος θα δώσει εξηγήσεις και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved