ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «μικρή ΔΕΗ» και ο… «μεγάλος Βενιζέλος»!

Η «μικρή ΔΕΗ» και ο… «μεγάλος Βενιζέλος»!

Πώς μεθοδεύεται η διάσωσή του δια της σιωπής

Ακόμα και τα πιο «βενιζελικά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ –όπως τόνιζε στο Newsbomb.gr ένα εξ αυτών- εξανέστησαν όταν άκουσαν τον αρχηγό τους να λέει (στη διευρυμένη σύσκεψη στελεχών της Ελιάς) ότι… είναι γελοία τα όσα λέγονται και διακινούνται περί της ανάγκης αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ!

Και γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να τα πει αυτά σε ένα ακροατήριο όχι κομματικό αλλά… μετωπικό, αναρωτήθηκαν.

Δηλαδή τι δουλειά έχει η Ελιά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και το αν θα αλλάξει αρχηγό ή όχι;

Και γιατί ο αρχηγός αισθάνθηκε «επαρκής» να λέει όλα αυτά όταν λίγη ώρα πριν στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον αμφισβητούν ευθέως προστέθηκε κι ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης χαρακτηρίζοντας μάλιστα «καρικατούρα» το κόμμα του Βενιζέλου;

Και προστέθηκε στους τόσους άλλους, που δεν είναι και λίγοι, οι οποίοι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές έθεσαν θέμα ηγεσίας θεωρώντας ταπεινωτικό για το ΠΑΣΟΚ το 8%, σε αντίθεση με τον Βενιζέλο ο οποίος το θεωρεί περίπου… θρίαμβο και κάνει τη σύγκριση με το μηδέν (!), άντε και με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων!

Στην ουσία αυτό που επιδιώκει ο Βενιζέλος με τα όσα είπε στη σύσκεψη των στελεχών της Ελιάς και με τα όσα διαρρέει μέσω συνεργατών του, είναι να επιβάλει τη σιωπή σε όσους –πολλούς- τον αμφισβητούν, ώστε να μη θέσουν ούτε αμέσως ούτε εμμέσως ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στια ερχόμενες κρίσιμες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου.

Έχει πληροφορηθεί ότι:

• Διακινείται κείμενο αμφισβήτησής του, το οποίο έχουν υπογράψει πολλά στελέχη, πανελλαδικά.

Και δεν θέλει σε καμιά περίπτωση αυτό το κείμενο να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο ή να διακινηθεί ενόψει προσυνεδριακών διαδικασιών.

Γι’ αυτό και τα περί «γελοιότητας» του όποιου θέματος ηγεσίας.

Γι’ αυτό και τα… δοξαστικά που αναπέμπει εις εαυτόν προκαλώντας γέλια αμηχανίας, όπως μας υπογράμμιζε ο ίδιος «βενιζελικός», ο οποίος όπως μας είπε συνεχίζει να τον στηρίζει, αλλά δεν θέλει απ’ την άλλη να αισθάνεται χαχόλος ή «κομματικός υπήκοος»!

Για τους ίδιους –προαναφερθέντες- λόγους ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη των στελεχών της Ελιάς:

- Υπεραμύνθηκε της επιλογής για το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ» επιδιώκοντας έτσι να προλάβει τυχόν αντιδράσεις από βουλευτές και στελέχη.

- Τόνισε πως θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ’ αυτή τη Βουλή και αυτό το ενέταξε σε μια –αναγκαία κατ’ αυτόν και τον Σαμαρά- πορεία προς την ομαλότητα…

Τι κι αν –όπως τονίζει και σε σχετική της ανακοίνωση η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γ. Παναγιωτακόπουλου- το ξεπούλημα της ΔΕΗ ΔΕΝ περιλαμβάνεται ούτε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε στην περιβόητη προγραμματική συμφωνία μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που φτιάξανε για να συγκυβερνήσουν.

Την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είχαν δεσμευτεί να «προσαρμόσουν» προτού γίνει ο τελευταίος ανασχηματισμός, αλλά προφανώς το… έχουν ξεχάσει!

Τώρα θα πείτε, ποια «μικρή ΔΕΗ», εδώ έχουμε να κάνουμε με τον… «μεγάλο Βενιζέλο»!

Τα υπόλοιπα…

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: «Μπλακ άουτ» από τα μεσάνυχτα

Α. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στην πρόοδο

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο Τσίπρας

Καμμένος: Δώρο στους χρηματοδότες η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο Τσίπρας