Γεωργιάδης: Πάμε να κάνουμε δύο πράγματα με τη «μικρή ΔΕΗ»

Newsbomb

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τι είναι αυτό που αποσκοπεί η κυβέρνηση από την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ.

«Εδώ πάμε να συνδυάσουμε δύο πράγματα. Δεν κάνουμε μόνο την αναδιάρθρωση της εταιρείας κάνουμε και την προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνισμού. Κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο πήχης από την πώληση του 30% της ΔΕΗ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε: «Αφού συζητούμε και συμφωνούμε επί της αρχής ότι πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός και αφού συζητούμε και συμφωνούμε επί της αρχής ότι πρέπει να ανοίξει η αγορά ενέργειας, δεν έχουν νόημα όλα αυτά που ακούω τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση. Αλλά, έχει νόημα να συζητάμε για τους όρους της ιδιωτικοποιήσεως. Αυτό ναι έχει νόημα».

Και πρόσθεσε: «Εφόσον πουλάμε το 30% της εταιρείας, η εταιρεία έχει μία συγκεκριμένη χρηματιστηριακή αξία και μία συγκεκριμένη αποτίμηση, το ποσό που βγαίνει από το 30% είναι το κατώτερο που πρέπει να πάρει, όχι το ελληνικό δημόσιο, η ΔΕΗ, γιατί τα λεφτά θα τα πάρει η ΔΕΗ. Πουλάμε το 30% της εταιρείας, άρα πρέπει να πάρουμε το 30% της αξίας».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας και Καμμένος συμφώνησαν για το δημοψήφισμα

Σε ποιες περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος

Το επικοινωνιακό «παιχνίδι» της κυβέρνησης με τη ΔΕΗ

Κατεβάζουν διακόπτες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved