ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Συμπαράταξη για να μην περάσει η καταστροφή της ΔΕΗ

Παπαδημούλης: Συμπαράταξη για να μην περάσει η καταστροφή της ΔΕΗ

"Σε κάθε βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώκει γύρω από κοινούς στόχους την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων" τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

"Από τη στιγμή που θεωρούμε επιβεβλημένο να σταματήσει αυτή η καταστροφική πολιτική για τη ΔΕΗ απευθυνόμαστε σε όσους έχουν παρόμοιες επιδιώξεις και τους ζητάμε να συμπαραταχθούμε, να συσπειρωθούμε και να συμπράξουμε.. Όσο περνά ο χρόνος, ασάφειες, ίσες αποστάσεις και λογικές "και με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ" δεν θα έχουν έδαφος να σταθούν. Όταν τα πράγματα ζορίζουν όλοι οφείλουν να κάνουν σαφείς επιλογές με όρους ειλικρίνειας, συνέπειας και διαφάνειας. Αν πατάει κανείς σε δύο βάρκες τότε κινδυνεύει να πέσει στο νερό" προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν "άκρως αρνητική" και σημειώνει: "Είναι απαράδεκτη η κυβερνητική στάση, καθώς έκλεισε αιφνιδιαστικά την ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα από το κανονικό, για να περάσει μέσα από τα πλήρως ελεγχόμενα θερινά τμήματα πάρα πολύ κακές επιλογές, όπως είναι το σπάσιμο της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση της "μικρής ΔΕΗ" που είναι ένα από τα φιλέτα.

Όπως ξέρετε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιταχθεί έντονα και κατηγορηματικά. Στην μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών αυτό που η κυβέρνηση πάει να κάνει κατακαλόκαιρο και με διαβλητές διαδικασίες, απλώς δεν ισχύει. Το Δημόσιο έχει ισχυρό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και ακόμη μεγαλύτερο στα δίκτυα διανομής.

Στην Ελλάδα πάνε να πουλήσουν τα δίκτυα μέσω του ΑΔΜΗΕ, κομματιάζουν τη ΔΕΗ και πάνε να πουλήσουν τα φιλέτα «μπιρ παρά». Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτή την επιλογή.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ερωτηθείς για το θέμα της προεδρικής εκλογής, υπογραμμίζει ότι "η γνώμη μας είναι ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να βγει από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Να μη δοθεί μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας παράταση για άλλα δύο χρόνια σε μια καταστροφική μνημονιακή πολιτική και σε μια κακή κυβέρνηση που την στηρίζει πια το 30% του ελληνικού λαού, όπως αποδείχτηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές".
Αναφερόμενος τέλος, στη χειραψία με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει:

"Χθες ο πρωθυπουργός ήρθε στο ευρωκοινοβούλιο για να παρουσιάσει τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας. Η θέση στην οποία κάθισε ως απερχόμενος προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη θέση που κάθομαι εγώ ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απέχουν ενάμισι μέτρο. Ήταν λογικό, παρ' ότι είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, παρ' ότι αυτή την περίοδο υπάρχει ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάξουμε χειραψία. Η χειραψία δεν καταργεί τις πολιτικές διαφορές. Ο πρωθυπουργός με συνεχάρη για την εκλογή μου στην θέση του αντιπροέδρου. Σημειώνω ότι ως πολιτικοί αντίπαλοι συνυπήρξαμε στο ευρωκοινοβούλιο με τον Α. Σαμαρά 3,5 χρόνια, από το 2004 ως το 2007".

Διαβάστε επίσης:

Σε ποιες περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος

Το επικοινωνιακό «παιχνίδι» της κυβέρνησης με τη ΔΕΗ

Κατεβάζουν διακόπτες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Α. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στην πρόοδο

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο Τσίπρας

Καμμένος: Δώρο στους χρηματοδότες η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο Τσίπρας