ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η οργή της Ντόρας θα προκαλέσει τρικυμία στη ΝΔ

Η οργή της Ντόρας θα προκαλέσει τρικυμία στη ΝΔ

Στο παρά 1' θα ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς την απόφαση του για το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που δεν αποκλείεται να προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό πολιτικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Κυρίαρχο όνομα πάντως μεταξύ όσων συζητούνται είναι αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τις Βρυξέλλες πως από τη στιγμή που θα προταθεί θα λάβει κάποιο από τα σημαντικά χαρτοφυλάκια της Κομισιόν, ωστόσο τα προβλήματα φέρονται να βρίσκονται εντός καθώς η αρχική βεβαιότητα για την επιλογή της αρχίζει να παρουσιάζει σύννεφα.

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να κάνει δεύτερες σκέψεις, κάτι το οποίο πάντως δεν αποκλείεται να προκαλέσει την οργή της πρώην Υπουργού, καθώς έπειτα από δύο χρόνια δίχως επαφές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε και συναντήθηκε μαζί της.

Συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη αναρωτιούνται μάλιστα γιατί να συντηρήσει όλη αυτή τη φημολογία το Μέγαρο Μαξίμου επί τόσο διάστημα, υπενθυμίζοντας πως η συνάντηση της με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν έπειτα από αίτημα του ίδιου στο σπίτι του στη Μουρούζη.

Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί η πρώην Υπουργός σημειώνουν πως θα πρόκειται για σημαντικό unfair απέναντι στο πρόσωπο της, κάτι που ουσιαστικά θα τη φέρνει ξανά απέναντι με τον άλλοτε μονομάχο για την ηγεσία της ΝΔ. Όπως πάντως έλεγε χθες βουλευτής του Β' Θερινού στο περιστύλιο, η διαφορά με το 2009 θα είναι πως η Ντόρα πλέον θα έχει δύο όπλα. Το "δίκιο με το μέρος της" και "πολλούς δυσαρεστημένους σαμαρικούς να τη στηρίξουν σε ενδεχόμενη ρήξη με το Μέγαρο Μαξίμου"... Εμείς να προσθέσουμε επίσης, πως η πλειονότητα της σκληρής ομάδας που είχε στηρίξει το σημερινό πρωθυπουργό στην κόντρα αυτή, βρίσκεται τώρα εκτός ΝΔ...

Διαβάστε επίσης

Το μαρτύριο της σταγόνας για τη θέση του Επιτρόπου