ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μαρτύριο της σταγόνας για τη θέση του Επιτρόπου

Το μαρτύριο της σταγόνας για τη θέση του Επιτρόπου

Καθώς περνούν οι μέρες κι ο Αντ. Σαμαράς δεν ανοίγει τα χαρτιά του, για το ποια θα είναι η πρότασή του για τη θέση του νέου Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, μεγαλώνουν το άγχος αλλά και η δυσφορία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Οι σχέσεις τους άλλωστε είναι γνωστό ότι έχουν περάσει από πολλές διακυμάνσεις.

Όπως σας έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό το Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν εδώ και μήνες συζητήσει το θέμα αυτό. Η πρώην υπουργός είχε στη συνάντηση εκείνη αναφέρει στον Αντ. Σαμαρά, ότι την ενδιαφέρει η θέση της επιτρόπου, ενώ απ' την άλλη τον είχε καθησυχάσει ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να τον αμφισβητήσει. Ουσιαστικά δηλαδή του πρόσφερε εσωκομματική «σιγουριά» ζητώντας παράλληλα να την προτείνει για επίτροπο.

Απ' τη μεριά του ο πρωθυπουργός είχε αφήσει να διαφανεί, ότι θα προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση που επιθυμεί.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι σε εκείνη την κουβέντα είχαν συμφωνήσει, ότι η τοποθέτηση της Ντόρας στη θέση της επιτρόπου αυτόματα θα βοηθούσε την Ελλάδα να λάβει ένα καλό χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν, δεδομένου του ειδικού της βάρους και της αποδοχής της από κέντρα εξουσίας της Ε.Ε.

Ενώ όμως είχε γίνει η προαναφερθείσα συζήτηση, ο καιρός περνά κι ο Αντ. Σαμαράς δεν δείχνει διατεθειμένος να ανοίξει τα χαρτιά του, για το ποιόν θα προτείνει για επίτροπο.

Αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, έχει αγχώσει αλλά και εκνευρίσει την Ντόρα Μπακογιάννη.

Και τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα, αφού όπως έχει πληροφορηθεί η πρώην υπουργός, από κέντρα του Μαξίμου έχουν αρχίσει να γίνονται συγκεκριμένες διαρροές προς ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους, που αναφέρονται σε άλλα ονόματα που θα μπορούσαν να είναι προτάσεις του πρωθυπουργού, όπως ο Κ. Χατζηδάκης, ο στενός συνεργάτης του Στ. Παπασταύρου, ακόμα και η Μαρία Δαμανάκη η οποία... έθεσε εαυτήν στην υπηρεσία της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι ναι, την ενδιαφέρει μια νέα θητεία ως επίτροπος!

Είναι προφανές ότι αρκετά στελέχη του Μαξίμου δεν βλέπουν με καλό μάτι την τοποθέτησή της στις Βρυξέλλες και πιέζουν το Σαμαρά να κινηθεί σε άλλη επιλογή. Πλην όμως ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά πως μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην διαχείριση της επόμενης μέρας των εκλογών αλλά και στο εγχείρημα της Νέας Ελλάδας.

Η Ντόρα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα εσωστρέφειας εάν το επιθυμεί, έχει όμως αποδείξει πως όταν θέλει, ο λόγος της είναι «συμβόλαιο» και ότι γνωρίζει καλά το fairplay. Στο παρελθόν για παράδειγμα – σπάζοντας όλα τα προγνωστικά – στήριξε τον Κώστα Καραμανλή, ενώ στην διακυβέρνηση Σαμαρά έχει δημιουργήσει τα λιγότερα προβλήματα σε σχέση με άλλα γαλάζια στελέχη.

Η πρώην υπουργός τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί συναντήσεις και γεύματα με υψηλά πολιτικά πρόσωπα, καθώς και με παράγοντες του δημόσιου βίου, όπου αφενός βγάζει το άγχος της και αφετέρου τονίζει στους συνομιλητές της, ότι αν ο Αντ. Σαμαράς δεν τηρήσει την υπόσχεσή του, θα το εκλάβει ως «εχθρική ενέργεια».

Μάλιστα για το θέμα αυτό συναντήθηκε και με τον Β. Βενιζέλο, ο οποίος –κατά τις πληροφορίες μας- της είπε ότι δεν είναι αντίθετος στο να πάει στην Κομισιόν, αλλά για λόγους τακτικής θα πρέπει να δείξει ότι διαπραγματεύεται με τον Σαμαρά, για άλλες θέσεις κυβερνητικές και μη...

Διαβάστε επίσης:

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Μερκέλ

Ν. Μπακογιάννη: Αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού η επιλογή του επιτρόπου στην Ε.Ε

Ντόρα στηρίζουν οι «καραμανλικοί» για Κομισιόν

Μοιράζει θέσεις με φόντο την επόμενη μέρα στο κόμμα