ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Παρακάλια στην τρόικα για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Μαξίμου: Παρακάλια στην τρόικα για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Ανεβαίνουν σταδιακά οι ρυθμοί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τόσο για τις επαφές με την τρόικα στο Παρίσι όσο και για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι ανακοινώσεις φοροελαφρύνσεων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, στις 6 Σεπτεμβρίου, πρέπει πρώτα να πάρουν το «πράσινο φως» από την τρόικα.

Τις κυβερνητικές επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών σε ουδέτερο έδαφος αναμένεται να εγκαινιάσει στο Παρίσι (3-5 Σεπτεμβρίου) ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο και στην νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 30 Αυγούστου.

Η ατζέντα των φοροελαφρύνσεων περιλαμβάνει μείωση φορολογίας στο εισόδημα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα αυτοκίνητα, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκεται και η αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Έχει βάση το σενάριο για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Αποκάλυψη για Αμφίπολη: Έβαλαν μικροκάμερα μέσα στον τάφο – Τι είδαν

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Αμφίπολη!

Αμφίπολη: Αυτό είναι το σχέδιο - Έτσι θα μπουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο