ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνολική λύση για «κόκκινα δάνεια» και χρέη

Δένδιας: Συνολική λύση για «κόκκινα δάνεια» και χρέη

Τη δέσμευση ότι θα δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας

Όπως τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, πρωταρχικός στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα συνολικό πλαίσιο διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

«Το σχέδιο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο που επεξεργαζόμαστε για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους. Επιδιώκουμε μια συνολική λύση στο πρόβλημα των οφειλών προκειμένου να μπορέσουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρομεσαίες, να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν εισέλθει και να εξυγιανθούν» σημειώνει ο κ. Δένδιας.

Ξεκαθαρίζει πάντως, ότι «η εν λόγω διευθέτηση δεν θα γίνει εις βάρος των ενήμερων και συνεπών δανειοληπτών».

Ερωτηθείς για τα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι θα υπάρξουν μέτρα μέριμνας για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με κύριο μέλημα το πώς θα μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να μην χάσουν το ακίνητό τους.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Ανάπτυξης ελπίζει ότι οι βελτιώσεις που αναμένονται θα είναι ικανές να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών και επισημαίνει πως η πάγια θέση του είναι ότι «η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας περισσότερο βλάπτει παρά προσφέρει στη ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα, άρα και στη δημοσιονομική κατάσταση τελικά».

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση των κόκκινων δανείων με βάση τα έξοδα και τα έσοδα των δανειοληπτών

«Κόκκινα δάνεια» και «μαύρες τρύπες» τρώνε την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: «Τραπεζοκεντρική η πρόταση για τα κόκκινα δάνεια»

Τακτοποιούν τους επιχειρηματίες με τα «κόκκινα δάνεια»

Στα «σκαριά» το τελικό σχέδιο για τη ρύθμιση δανείων