ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεροντόπουλου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Συνάντηση Γεροντόπουλου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, κ. Γιαννάκη ομήρου είχε ο υφυπουργός Εργασίας, Κυριάκος Γεροντόπουλος, κατά την οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Βουλής με τον οποίο γνωριζόμαστε από παλιά, για την θερμή υποδοχή. Διαπιστώθηκε, για ακόμη μια φορά, ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων ανάμεσα στην Αθήνα και τη Λευκωσία, αλλά και κοινός βηματισμός και συγχρονισμός σε όλες μας τις κινήσεις. Αυτό είναι καλό, ενόψει των συζητήσεων που γίνονται για την επίλυση του Κυπριακού.

Θέλω να επισημάνω άλλη μια φορά, ότι σαράντα χρόνια τουρκικής κατοχής είναι πάρα πολλά και αποτελούν μια μαύρη σελίδα για την ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι ντροπή για ολόκληρη την Ευρώπη και πρέπει να δοθεί άμεση λύση, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η Τουρκία, η τουρκοκυπριακή πλευρά οφείλει να αποδείξει ότι σέβεται τους διεθνείς κανόνες, τη διεθνή νομιμότητα και να κάνει τις υποχωρήσεις που πρέπει, διότι από τη δική μας πλευρά δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες υποχωρήσεις».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα άλλα εθνικά θέματα, αλλά και ζητήματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε: «Κάθε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο αποτελεί για μένα μια αναβάπτιση, τόσο θρησκευτική όσο και εθνική. Οι απόψεις του είναι σοφές και αποτελούν για εμάς οδηγό σε πολλά θέματα. Τις λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη, διότι με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι οι λύσεις, τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε θα είναι προς το συμφέρον όλων και πάνω από όλα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων