ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ορκωμοσία στο Δήμο Αθήνας - Όλο το παρασκήνιο

Η ορκωμοσία στο Δήμο Αθήνας - Όλο το παρασκήνιο

-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά την μεταφορά Κασιδιάρη

-Οι δηλώσεις Σακελλαρίδη και η ένταση με τον Παναγιώταρο

Υπό τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας το απόγευμα στο Γκάζι. Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που ορκίζονται είναι ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών, καθώς και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα κακοστημένο σόου από όλες τις πλευρές, Δήμο και Αστυνομία, με τους Χρυσαυγίτες να κάνουν τη δική τους επίδειξη δύναμης και τον Παναγιώταρο να μένει τελικά εκτός αίθουσας, λόγω… βέτο που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ασκήσει ο Καμίνης, απαγορεύοντάς του την είσοδο.

Ο κ. Παναγιώταρος επικαλέστηκε το δικαίωμα (όπως ισχυρίζεται) ελεύθερης εισόδου λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, αλλά τελικά δεν μπήκε, η ορκωμοσία διεξήχθη μέσα σε ένα σκηνικό χάους στην αίθουσα και ο Κασιδιάρης πήρε ξανά το δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Την ίδια πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, των αντιφασιστικών οργανώσεων στην Ιερά Οδό, και των χρυσαυγιτών επί της Πειραιώς.

at6

Μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών του τμήματος μεταγωγών, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος προέβη και σε προκλητική δήλωση: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι».

Ο Κασιδιάρης έχει λάβει ολιγόωρη άδεια εξόδου από τη φυλακή για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας. Έχει παραχωρηθεί, μάλιστα, ένα γραφείο για την προσωρινή παραμονή του μέχρι να γίνει η ορκωμοσία.

11

Ένταση με τον Παναγιώταρο

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Παναγιώταρο σημειώθηκε λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων.

Ο κ. Παναγιώταρος επιχείρησε να μπει στην αίθουσα του αμφιθεάτρου όπου θα πραγματοποιούνταν η τελετή χωρίς ωστόσο να έχει πρόσκληση.

Ο ίδιος επέμενε να μπει λέγοντας πως είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και πρέπει να του επιτραπεί η είσοδος.

Επικράτησε ένταση ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σακελλαρίδης: Αγώνας ενάντια στο φασισμό

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» δήλωσε:

o1

«Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο "συμβόλαιο" που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:

Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».

Διαβάστε επίσης:

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ορκωμοσία Κασιδιάρη

Κασιδιάρης: Θέλαμε να βάλουμε τους κλέφτες φυλακή και μας έβαλαν αυτοί (vid)

Επεισόδιο με Παναγιώταρο στην ορκωμοσία του Δήμου Αθηναίων (vid)