ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο ΓΑΠ συνάντησε τον Παπούλια στη Λευκάδα!

Όταν ο ΓΑΠ συνάντησε τον Παπούλια στη Λευκάδα!

Το «φαινόμενο» Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο δεν έχει τελειώσει για το ΠΑΣΟΚ, αλλά επιμένει να αποτελεί έστω και στο παρασκήνιο ρυθμιστικό παράγοντα τόσο για τις κινήσεις και τις ζυμώσεις της Κεντροαριστεράς όσο και για τα όσα τεκταίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο περιθώριο των πολιτικών συναντήσεων και συζητήσεων το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές επαφές και πολλά κλειστά δείπνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μια τέτοια συνάντηση έγινε και μετά τον δεκαπενταύγουστο στη Λευκάδα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σε ταβέρνα στην Λευκάδα.

Κάποιοι λέγουν ότι η συνάντηση των δυο αντρών ήταν εντελώς τυχαία. Αυτοί όμως που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αλλά και τη σχέση που διατηρούν Παπανδρέου και Παπούλιας επί σειρά δεκαετιών ξέρουν πολύ καλά πως μόνο τυχαία δεν ήταν η συνάντηση τους.

Πιο συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb η συνάντηση έγινε στη γνωστή ψαροταβέρνα της Λευκάδας «Μηνάς». Εκεί είχε πάει ο Κάρ. Παπούλιας, ο οποίος κάθε καλοκαίρι κάνει διακοπές στο όμορφο νησί του Ιονίου, αφού άλλωστε εκεί έχει και εξοχικό σπίτι.

Σε διπλανό τραπέζι ήταν με την παρέα του ο τέως πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο, ο οποίος χαιρετήθηκε με τον Πρόεδρο, με τον οποίο άλλωστε γνωρίζονται από παλιά, όταν ο Κάρολος Παπούλιας ήταν υπουργός Εξωτερικών και ο Φ. Νάνο φίλος του Α. Παπανδρέου.

Σε λίγο πήγε εκεί για να απολαύσει φρέσκο ψάρι ο Γ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του Άντα, οι οποίοι είχαν ολιγοήμερες διακοπές στη Λευκάδα, φιλοξενούμενοι στο σπίτι φίλων τους.

Όταν είδε τον Πρόεδρο πήγε κοντά του, τον χαιρέτησε (όπως και τον Φ. Νάνο) και συζήτησαν για λίγο. Οι δυο άνδρες είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση μακριά από τους υπολοίπους.

Το... αυτί του Newsbomb.gr που βρίσκονταν εκεί παραδίπλα «έπιασε» ότι η λίγων λεπτών συζήτηση είχε ως αντικείμενο και την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια...

Το τι είπαν δεν πρόκειται ποτέ να γίνει γνωστό, το σίγουρο είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να έχει λόγο στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μια μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ κινείται προς το περιβάλλον του ΓΑΠ προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Ακούγεται ενδεχομένως παράδοξο, πλην όμως είναι αληθινό. Οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου στην Χαριλάου Τρικούπη συνομιλούν με τον Παπανδρέου, ενώ δεν υπολογίζουν καθόλου τον Βαγγέλη Βενιζέλο τον οποίο θεωρούν ήδη εκτός των εσωκομματικών εξελίξεων...

Παράλληλα είναι γνωστό ότι ο ΓΑΠ έχει στενές επαφές και με τα «συγκοινωνούντα δοχεία» της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ αφού πιστεύει πως η συνένωση όλων αυτών των δυνάμεων μπορεί να φέρει ξανά στο προσκήνιο τη λεγόμενη «Δημοκρατική Παράταξη».

Διαβάστε επίσης:

Με ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τους 180!

Μάχη χαμένη από τα αποδυτήρια...