Μάχη χαμένη από τα αποδυτήρια...

Newsroom Newsroom

Μάχη χαμένη από τα αποδυτήρια...

Αλήθειες και μύθοι για την διαπραγμάτευση του Παρισίου - Γιατί οι δανειστές αποσύρουν τον Τόμσεν - Όλο το παρασκήνιο της προεργασίας

Tην περίφημη συνάντηση την ζήτησε η ελληνική πλευρά. Επί της ουσίας πρόκειται για το πρωτο crash test του Γκίκα Χαρδούβελη με τους τεχνοκράτες των δανειστών.

Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει στο Newsbomb.gr, η «μάχη» χάθηκε από τα αποδυτήρια και τούτο διότι και μόνο η κίνηση των δανειστών να μην λάβει μέρος στην διαπραγμάτευση ο Πολ Τόμσεν έχει τη δική της σημασία.

Οι δανειστές στέλνουν κάποιον άλλο που δεν είναι «ζυμωμένος» με το ελληνικό πρόβλημα και συνεπώς δεν θα είναι «ευαίσθητος» στα όποια αιτήματα της ελληνικής πλευράς.

Εξίσου καθοριστική ήταν και η συνάντηση που είχε ο κ. Δένδιας στην Γερμανία με τον Σόιμπλε. Ο υπουργός Ανάπτυξης μετέβη στη Γερμανία για να δει το κλίμα και από τις απαντήσεις που δεν έδωσε ο Γερμανός υπουργός είναι βέβαιον ότι το Παρίσι θα εξελιχθεί σε φιάσκο.

Φοροελαφρύνσεις αναμένεται να ζητήσει η Ελλάδα από τους δανειστές και αυτοί θα απαντήσουν με... τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν υλοποιηθεί!

Σχεδόν το 20% των 600 προαπαιτούμενων δεν έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής η Ελλάδα, δράσεις που ειναι απαραίτητες για τους δανειστές, σε ο,τι αφορά την επόμενη αξιολόγηση.

Μόνο από το γεγονός οτι οι συνομιλίες θα κρατήσουν 48 ώρες μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε οτι θα ειναι συσκέψεις ενημέρωσης και ..υποσχέσεων και από τις δυο πλευρές.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα οτι τα έσοδα πάνε καλά, παρά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν εκτοξευθεί, με 2,4 εκατ. πολίτες να χρωστούν τον Ιούλιο στην εφορία.

Έτσι θα ζητήσουν μια έστω δήλωση στήριξης των δανειστών οτι η φορολογία μπορεί να μειωθεί σταδιακά. Δήλωση φυσικά που θα έχει έναν άκρως επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού οι παρεμβάσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα γίνουν μετά απο μήνες! Απλά, θα πρέπει να υπάρξει μια προοπτική που θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Η τρόικα ωστόσο, γνωρίζει οτι η Ελλαδα πρέπει να κάνει ακόμα πολλά, σύμφωνα με το σκεπτικό της. Εκτός από τα προαπαιτούμενα ( τα περισσότερα δεν ειναι ιδιαίτερης σημασίας), θα ζητήσουν στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα θα ασκήσει πιέσεις και για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αφού και τα έσοδα ειναι ανύπαρκτα, αλλά και πολλές ιδιωτικοποιήσεις παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Το συμπέρασμα που βγαίνει με τα έως τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση θα μεταβεί στο Παρίσι για να αποσπάσει δηλώσεις στήριξης, χωρίς στην ουσία να λάβει κάτι συγκεκριμένο ή σημαντικό, με τους δανειστές να απαντούν και πάλι με νέα αιτήματα και πιέσεις. Γι' αυτό, ενώ αρχικά στην κυβέρνηση είχαν ανεβάσει τους τόνους και τις προσδοκίες για το Παρίσι, εδώ και λίγες εβδομάδες δεν πάτησαν μόνο φρένο, αλλά τράβηξαν ..χειρόφρενο!

Διαβάστε επίσης:

Σύμβουλος του ΔΝΤ συνέταξε το φορολογικό νομοσχέδιο

Πρωταρχικό μέλημα η προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved